Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Simbolika brojke 21

Udruga za Down sindrom Rijeka: Besplatna "čajanka različitih čarapica" u utorak u kafiću Samovar

Izložba »Tu sam« Milice Czerny Urban na Korzu / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Izložba »Tu sam« Milice Czerny Urban na Korzu / Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2017. u 21:06 2017-03-20T21:06:10+01:00

Svi koji sutra (u utorak) dođu u riječki kafić-čajanu Samovar, u Užarskoj 14, od 11 do 12 sati bit će besplatno počašćeni čajem. Uvjet da bi se dobilo čaj je da na nogama imaju različite čarape! Finale je u Kastvu gdje se pod Volticom u 17 sati otvara izložba fotografija Milice Czerny Urban, motivi kojih su dakako osobe s Downovim sindromom

RIJEKA  Svi koji sutra (u utorak) dođu u riječki kafić-čajanu Samovar, u Užarskoj 14, od 11 do 12 sati bit će besplatno počašćeni čajem. Uvjet da bi se dobilo čaj je da na nogama imaju različite čarape!

Simbol je to s kojim se »obični« ljudi povezuju s osobama koje imaju Downov sindrom, a kako je poznato – prvi dan proljeća je ujedno, zbog simbolike brojki u datumu, odnosno činjenice da ih obilježava 21 kromosom, i dan osoba s Downom.

Pa tako Udruga za Down sindrom Rijeka sutra počinje s obilježavanjem svog dana u Samovaru, dok je finale u Kastvu gdje se pod Volticom u 17 sati otvara izložba fotografija Milice Czerny Urban, motivi kojih su dakako osobe s Downovim sindromom.

A u simbolici  brojke 21 je još jedno zanimljivo darivanje – Udruga će 21 osobi koju su izabrali kao značajnu za pomoć u njihovom radu i pomaganju, doniranju ili pružanju ma kojih drugih usluga sutra podijeliti 21 kolač.

Ono što je, pak, za ovogodišnja događanja posebno, činjenica je da se značajno poradilo na vizualnoj i medijskoj prezentaciji rada Udruge.

U čitav se proces aktivno uključila i umjetnička udruga Kreativni kolektiv Kombinat koju predvodi Nataša Antulov tako da je riječka Udruga za Down sindrom dobila iznimno originalnu, modernu i svakako privlačnu identifikaciju čiji je slogan »Vidimo se«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.