Urinj

Trogodišnji ugovor: Nafta za riječku rafineriju ići će preko Janafovog terminala

Marinko Glavan

Foto: S. Ježina

Foto: S. Ježina

Postrojenju u Urinju ugovorom je omogućeno sigurnije dugoročno planiranje i izvršavanje planova proizvodnje, te daljnje pozicioniranje na tržištu



RIJEKA Stotinu i pedeset milijuna kuna vrijedan ugovor o transportu nafte sklopili su Ina i Janaf, priopćeno je iz Janafa. Riječ je o trogodišnjem ugovoru o transportu nafte sustavom Janafa za Rafineriju nafte Rijeka te pružanju dodatne usluge miješanja različitih vrsta nafte, takozvanog blendinga, što je nova usluga koju Janaf pruža svojim poslovnim partnerima.


Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević tom je prilikom istaknuo kako novim ugovorom Janaf intenzivira svoje poslovne aktivnosti, te tako nastavlja niz novougovorenih poslova koji su dosad sklopljeni s NIS-Gazpromneftom, VITOL-om iz Ženeve, Unipetrolom iz Praga, Croduxom, Glencoreom iz Švicarske i MOL-om.


– Sve to rezultira stvaranjem novih dodanih vrijednosti i dobrim ekonomsko-financijskim rezultatima Janafa – kazao je Kovačević.




O sklopljenom ugovoru izvijestili su i iz Ine putem Zagrebačke burze. Kako navode u svojoj obavijesti, tim ugovorom su dvije tvrtke zajedničkim naporima uredile uvjete budućeg poslovnog odnosa, čime je Ininoj Rafineriji nafte Rijeka omogućeno sigurnije dugoročno planiranje i izvršavanje planova proizvodnje, te njeno daljnje pozicioniranje na tržištu.