Akcija na Korzu, izložbe, radionice...

Trgovačka i tekstilna škola jubilej najavila – jabukama

Sanja Gašpert

Učenici su darivali građane jabukama, ali i kolačima, učeničkim radovima i edukativnim letcima / Snimio Ivica TOMIĆ

Učenici su darivali građane jabukama, ali i kolačima, učeničkim radovima i edukativnim letcima / Snimio Ivica TOMIĆ

Trgovačka i tekstilna škola ovom je akcijom željela potaknuti građane da povećaju zastupljenost jabuke u svakodnevnoj prehrani, a i započeti s bogatim programom obilježavanja visoke obljetnice – 165 godina školovanja za trgovačka i tekstilna zanimanja u Rijeci



RIJEKA  U povodu Svjetskog dana jabuka, 20. listopada, učenici Trgovačke i tekstilne škole Rijeka darivali su na Korzu građane jabukama, ali i kolačima, učeničkim radovima i edukativnim letcima.


Trgovačka i tekstilna škola ovom je akcijom željela potaknuti građane da povećaju zastupljenost jabuke u svakodnevnoj prehrani, a i započeti s bogatim programom obilježavanja visoke obljetnice – 165 godina školovanja za trgovačka i tekstilna zanimanja u Rijeci.


U školskoj knjižnici, u sklopu zajedničkog projekta i javne manifestacije škole, Dan jabuke u TitŠ, održana je informacijska radionica »Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!«.




Relevantne podatke dobivene pretraživanjem informacijskih izvora, učenici  Knjižničarske družine prikazali su na panou »Jabuka, formula zdravlja«, koji je izložen u holu škole.


U sklopu projekta na razini škole održane su i radionice šivanja te oslikavanja predmeta s motivom jabuke koji su se, uz edukativne letke, dijelili građanima Rijeke na Korzu.