Akcija trećemajaca

Teško bolesni otac troje djece Marko Šimić treba pomoć

Siniša Pucić



RIJEKA U okviru treće humanitarne akcije, ove godine za teško bolesnoga kolegu Marka Šimića, podružnica Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat »3. maj« Brodogradilište organizirala je malonogometni turnir u Sportsko-rekreacijskom centru »3. maj« s ciljem prikupljanja sredstava za unesrećenog Šimića, koji je više od godinu dana u komatoznom stanju uslijed srčanog aresta.


Na turniru je sudjelovalo deset momčadi sa po deset igrača, a kotizacija po sudioniku uz donacije gledatelja iznosila je 40 kuna, te će se sav prihod u iznosu od 17.930 kuna uplatiti obitelji Šimić. Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Metisa koja je u finalu sa 6:1 pobijedila ekipu »3. maja«. U utakmici za treće mjesto ekipa Refula pobijedila je ekipu Croatia osiguiranja rezultatom 7:2. Najboljim igračem turnira proglašen je Dominko Stojak iz Refula, a najbolji golman bio je Vojin Milanović iz »3. maja«.


Marko Šimić otac je troje djece, od kojih je dvoje maloljetno, a treće se još školuje. S obitelji, nezaposlenom suprugom Alisom i djecom, stanuje u stanu u Viškovu za koji otplaćuju kredit. Nesretna je okolnost što je supruga Alisa nedavno morala otkazati ugovor o radu, upravo zbog toga što je Marku nužna 24-satna pomoć i njega. Svi koji žele pomoći Marku Šimiću, mogu to učiniti uplatom na žiroračun Podružnice 3. maj, Erste Banka IBAN HR 98 24020061400258933, poziv na broj: 08-03-2014 (opis plaćanja: Humanitarna akcija za Marka Šimića).