Sumnjivi simptomi

Talijan u izolaciji u riječkom KBC-u, sumnja se na koronavirus. Čeka se analiza iz Zagreba

Marinko Glavan

Ilustracija / Foto Davor Kovačević

Ilustracija / Foto Davor Kovačević

Iako nitko nije službeno spomenuo koronavirus, iz KBC-a navode kako će "potrebni uzorci biti poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu, kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ"



Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka u subotu poslijepodne je hospitaliziran talijanski državljanin zbog respiratornih smetnji. Obzirom na sumnjive simptome te prema uputama epidemiološke službe pacijent je smješten u izolaciju, odgovoreno je sinoć iz KBC-a Rijeka na naš upit, nakon što smo dobili informaciju da je u riječkoj bolnici zaprimljen pacijent iz Italije kod kojega se sumnja na zarazu koronavirusom.


Iako nitko nije službeno spomenuo koronavirus, iz KBC-a navode kako će “potrebni uzorci biti poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ”.


Neslužbeno saznajemo kako će rezultati analize biti poznati najvjerojatnije danas poslijepodne, kada će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijent zaražen koronavirusom ili je riječ o nekoj drugoj bolesti.




Vijest o sumnji na pojavu zaraze koronavirusom u Rijeci nije mogla doći u gorem trenutku, večer uoči Međunarodne karnevalske povorke na kojoj će se u središtu grada okupiti deseci tisuća ljudi, što sudionika povorke, što gledatelja.


*Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista od nedjelje, 23. veljače