Sportsko društvo Zamet

TRADICIJA SE NASTAVLJA: ‘Olimpijada riječkih mjesnih odbora’ u boćanju, potezanju konopa, briškuli i trešeti

Sanja Gašpert

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

Održana je i podjela zahvalnica koordinatorima koji su vodili svoje ekipe u periodu od pet do deset godina, njih dvadeset, a posebnu plaketu zahvalnosti dobio je Vojmir Turak, za volontiranje u organizaciji ove manifestacije svih proteklih godina.



RIJEKA – Uoči obilježavanja Dana sv. Vida, na terenima Sportskog društva Zamet održani su tradicionalni, petnaesti po redu sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke, poznatiji kao »Dani svetog Vida«. Predstavnici 25 mjesnih odbora, njih blizu 250 sudionika, odmjerili su snage u boćanju, potezanju konopa te briškuli i trešeti.


Također, održana je i podjela zahvalnica koordinatorima koji su vodili svoje ekipe u periodu od pet do deset godina, njih dvadeset, a posebnu plaketu zahvalnosti dobio je Vojmir Turak, za volontiranje u organizaciji ove manifestacije svih proteklih godina.


– Posebno nas veseli što ove godine imamo priliku natjecanje u potezanju konopa organizirati na obnovljenom košarkaškom igralištu, projektu realiziranom u sklopu riječkog programa lokalnog partnerstva, a na kojem će sljedeći tjedan biti postavljene i tribine te pomoćne klupe za igrače i trenere. Sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke uvod su u obilježavanje Dana sv. Vida, pa se održavaju svake godine tjedan dana prije Fiumanke. Prilika je ovo da se građani mjesnih odbora međusobno druže, izmjenjuju iskustva, ideje, ali i zabave. Prijašnjih smo godina imali organizirano i natjecanje u malom nogometu na Grbcima, kazala je ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Grada Rijeke Dragica Fadljević.




Dodala je kako se nada da će se susreti nastaviti i sljedećih godina, dok je za 2020. godinu, kada Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture, plan susrete »preseliti« na riječki Korzo.