Akademski šou-biznis

Sveučilište kupuje RiTV za jednu kunu

Ingrid Šestan Kučić

Na kupnju riječke televizije spremaju se utrošiti jednu kunu, ali i preuzeti dugovanja TV kuće.



RIJEKA S deset glasova za i četiri suzdržana članovi Senata Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj su sjednici prihvatili prijedlog da Sveučilište kupi tvrtku »Televizija Primorja i Gorskog kotara«, nakladnika RiTV-a, za jednu kunu.


Pojašnjavajući kako je riječ o tvrtki koja je pred stečajem te da je Sveučilište spremno preuzeti i dugovanja te TV kuće, rektor prof. dr. Pero Lučin najavljuje kako Sveučilište namjerava izraditi program sanacije, kao i program samoodrživosti Televizije Primorja i Gorskog kotara, koja iako će biti vezana za Sveučilište, napominje rektor, neće biti interna televizija.


 – Iako želimo da televizija bude u funkciji Sveučilišta želimo i da bude komercijalna, odnosno financijski samoodrživa. To znači da nas čeka i izmjena programske sheme kako bi se povećala gledanost, kaže rektor. 

Dodajući kako još treba precizno utvrditi visinu dugovanja Televizije Primorja i Gorskog kotara, te odgovara li postojećem vlasniku ovakav prijedlog Senata, rektor najavljuje kako će se, prihvati li vlasnik ideju Sveučilišta, odmah krenuti s izradom svih potrebnih programa u okviru čega će se nastojati sačuvati i postojeća radna mjesta.