Akademski sportaši

Sveučilište još uvijek bez dvorane: Do kraja godine sportski tereni u Kampusu na Trsatu

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Najuspješnijim sportašem proglašen Noa Poklepović s Tehničkog fakulteta, najuspješnijom sportašicom Kika Vrkljan s Medicinskog fakulteta



RIJEKA Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci jučer je održana tradicionalna svečanost dodjele odličja i zahvalnica sportašima koji su tijekom prošle akademske godine osvojili prva mjesta u Unisport ligi.


Riječki sportski sveučilišni savez svake godine organizira Unisport ligu u kojoj sudjeluju studenti Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, a naglašavajući kako je iz godine u godinu broj sudionika sve veći te se natjecanja održavaju u sve više sportova rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Pero Lučin čestitajući studentima sportašima na uspjesima osvrnuo se na problem nepostojanja sportskih dvorana na Sveučilištu.


– Još uvijek smo Sveučilište koje ima pola sportske dvorane, odnosno nemao dvoranu. Nadam se da ćemo na krilima vaših uspjeha kao i ovog ljeta održanih Europskih sveučilišnih igara doći do dvorane. Projekt sportske dvorane imamo, ali moramo se izboriti za financiranje tog projekta. Ono što ćemo odmah napraviti su otvoreni sportski tereni u Sveučilišnom kampusu koji bi trebali biti gotovi do kraja godine. Očekujemo da će se većina sveučilišnih sportskih aktivnosti realizirati upravo u Kampusu, najavio je rektor.




S činjenicom da riječkim studentima sportašima nedostaje sportska infrastruktura složio se i predsjednik Riječkog sportskog sveučilišnog saveza Haris Pavletić naglasivši kako je ova godina bila povijesna za akademski sport u Hrvatskoj, jer odrađen je najveći sportski događaj, a riječ je o Europskim sveučilišnim igrama.


Jučer dodijeljena odličja i zahvalnice uručena su studentima koji su sudjelovali u dvanaestoj sezoni Unisport lige koja je okupila više od 1.700 sudionika, a održala se u 16 sportova i 45 disciplina. Najuspješniji u ukupnoj konkurenciji lani je bio Tehnički fakultet koji je ujedno odnio i tutulu najuspješnijeg u muškoj konkurenciji, dok je Medicinskom fakultetu pripao status najuspješnijeg fakulteta u ženskoj konkurenciji.


Najuspješnijim sportašem proglašen je Noa Poklepović s Tehničkog fakulteta, najuspješnijom sportašicom Kika Vrkljan s Medicinskog fakulteta, a riječki su studenti i na državnoj razini prošle godine osvojili dva zlata i to iz šaha i odbojke.


Pobjedničku ekipu u šahu činili su: Mario Muškardin, Mislav Monjac, Emil Rajter i Lora Kukić, dok su pobjedničku ekipu odbojkašica činile: Sara Barač, Nataša Miletić, Gloria Popović, Sara Brčić, Erika Fafanđel, Maja Cvijić, Ana Tomas, Kristina Kregar, Vivijan Murgić, Beatrice Kovačević, Ana Mioč, Ivana Šćulac i Magda Maras Berić.