U dvorištu Pomorskog fakulteta

Studenti sudili pustu: Tomica Karamostić kriv o osuđen bez prava na obranu

Ingrid Šestan Kučić

Tomica Karamostić visjet će do 7. veljače / Foto M. GRACIN

Tomica Karamostić visjet će do 7. veljače / Foto M. GRACIN



 RIJEKA Točno u podne studenti Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci jučer su organizirali tradicionalno suđenje pustu, a ove im je godine za sve kriv Tomica Karamostić. Uz studente Pomorskoga fakulteta okupljene u maškaranu grupu POM-F-RI, na suđenju su bili Meštar Toni i još uvijek aktualna kraljica Riječkoga karnevala Stella Paris, a suđenjem studentskom pustu označen je početak maškaranja u Rijeci, iako će onaj službeni biti ove nedjelje, 17. siječnja, na blagdan sv. Antona.


Ovogodišnji pust Riječkoga karnevala visjet će u dvorištu Pomorskoga fakulteta do 7. veljače, a u njegovoj optužnici stoji da je kriv što čak i migranti dižu žicu prema Hrvatskoj, jer Anas ne mora učiti kineski, jer Karamarko ne zna engleski, a Orešković hrvatski, kriv je i za to što je predsjednica otkazala konzultacije sa strankama i krenula na konzultacije na fakultetu, jer je Reiner otišao na godišnji nakon samo tri radna dana, jer unuci moraju posuđivati novac bakama i djedovima, jer Karamarko još uvijek broji pet točaka programa HDZ-a…


Ukratko, Tomica Karamostić kriv je za sve i osuđen je na smrt, a jučer nije dobio ni najmanju šansu da iznese obranu. Tomica Karamostić skončat će u nedjelju 7. veljače, nakon velike karnevalske povorke, kada će gorjeti na moru u riječkoj luci, a dotad će visjeti u dvorištu Pomorskoga fakulteta.