Dobra zabava

Student Day Festival probudio Rijeku

Ivana Kocijan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Besplatne svirke poznatih izvođača bile su odličan mamac za sve željne dobre zabave pa stoga nimalo ne čudi da su mladi u noći s petka na subotu i subote na nedjelju zaposjeli Deltu, obalu Mrtvog kanala i ulice na riječkoj tržnici 



Višednevna manifestacija satkana od šarolike kombinacije kulturnih, zabavnih, sportskih, edukativnih i glazbenih sadržaja u nedjelju u zoru došla je svome kraju. Student Day Festival, najveća studentska zabava u regiji, u svome je šestom izdanju ponudio čitav niz programa koji su privukli mnogobrojnu, ne samo studentsku publiku. 


     Središnji, najposjećeniji dio ovogodišnjeg festivala, svakako su bili njegovi glazbeni programi na dvjema pozornicama na Delti. Na središnjoj, Open Air pozornici, sve je započelo u petak predvečer nastupom riječke grupe Sillycons, a završilo u ranim satima nedjelje svirkom The Prodigy Real Tribute Banda. U međuvremenu brojnoj su se riječkoj publici svih generacija predstavila i druga domaća, regionalna i svjetski poznata glazbena imena – Sigma, Hladno pivo, Psihomodo Pop, Frenkie & Sassja, Gretta, Pasi, The Night Express, S.A.R.S, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, Silente, Gatuzo i Kraj programa. Neki s novim albumima, neki sa starim, provjerenim uspješnicama, neki prvi put na riječkoj pozornici, neki ponovo u Rijeci – zato što su studenti to tražili, svi su oni, barem na dva dana, oživjeli uspavane riječke noći…   

Prijestolnica zabave


Paralelno sa svirkom na otvorenom, odvijao se i program u Export Delti, u takozvanom KBS Warehouseu gdje su nastupili Aril Brikha Live!, Alexander Kowalski Live!, Filip Motovunski, Sven Nalis, Simple Craft & V:MC, Snap!, Mr. Wox, Igorritza, Life4Funk, Marin Biočić, Boo Dale, Bronski, Herya, Marina Karamarko aka Miss Soulfly, Mate Čeko, Ogi Live!, Pero Fullhouse, Tino Dobrić i Virgin Helena. Elektronički party svoj je nastavak imao i na afteru u Crkvi gdje su posjetitelje zabavljali: Lea Dobričić, Luka Vuković, Pero Fullhouse i Ivan Radojević. 


   Zahvaljujući Student Day Festivalu, Rijeka je na dva dana postala hrvatska prijestolnica studentske zabave i zabave općenito. Besplatne svirke poznatih izvođača bile su odličan mamac za sve željne dobre zabave pa stoga nimalo ne čudi da su mladi u noći s s petka na subotu i subote na nedjelju zaposjeli Deltu, obalu Mrtvog kanala i ulice na riječkoj tržnici. Zaključiti stoga možemo samo jedno – Student Day Festival pun je pogodak. I zato: Hoćemo još! I ne samo jednom godišnje!   

Studenti »razbili« Grad


Također, zahvaljujući Student Day Festivalu proteklog je tjedna oživjela i zapuštena Križanićeva ulica, a tijekom subote živo je bilo i na Korzu gdje su svoje djelovanje predstavile brojne studentske udruge i gdje se odvijao sportski dio festivala koji zajednički organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci te RIKUP (Riječki kulturni urbani projekt). 




   Od malonogometnog turnira, preko košarke, graničara, stolnog nogometa i drugih aktivnosti, na Korzu se prekjučer moglo vidjeti različite zanimljive sportske oglede. Uvijek atraktivan bio je i susret malonogometnih ekipa Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke. Ove godine Sveučilište je »razbilo« Grad rezultatom 8:5. 


   Sportskih aktivnosti u subotu je bilo i na Delti gdje se održavao šesti ChikaZ Fit Fest u organizaciji Chikaz Rijeka! Cjelodnevne radionice, vježbanje i zahtjevan, ali i zabavan program, i ovog su puta privukli brojne sudionike.