Atletičarka riječkog Kvarnera

Sara Kolak: Ovo mi je druga bronca, sada pikiram na zlato!

Moram priznati da me medalja iznenadila, u kvalifikacijama nisam bila na visokoj razini. Ovo mi je druga bronca, nakon EP-a. Malo su mi dosadile, sada pikiram zlato, ha, ha, ha... – kaže Sara 



ZAGREB Povratak u Hrvatsku za Saru Kolak označio je vrlo emotivan trenutak i krunu sjajnog razdoblja, otvorenog osvajanjem brončane medalje u bacanju koplja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u američkom Eugeneu.


   – Presretna sam i prezadovoljna. Ovo mi je prva medalja s novim trenerom Andrejom Hajnšekom. Prva, ali ne i zadnja. Došli su me dočekati najbitniji ljudi u mom životu, obitelj, trener, Vera Begić, gradonačelnik Ludbrega… Svi! Baš svi – rekla je Sara po povratku u Hrvatsku.


   Prije nešto više od mjesec dana, 22. lipnja, Sara je napunila devetnaest godina. U Eugeneu je bila nešto lošija u kvalifikacijama, no sve je nadoknadila u finalu.   

Dobra odluka


– Ušla sam kao sedma, a to mi je jako odgovarala. No, moram priznati da me medalja iznenadila, jer u kvalifikacijama nisam bila na visokoj razini. Ovo mi je druga bronca, nakon Europskog prvenstva. Malo su mi dosadile, sada pikiram zlato, hahaha… – dodaje Sara, koja baca za riječki »Kvarner«.




   Kako to obično biva, njena atletska priča počela je slučajno.


   – Cijeli život sa u Ludbregu igrala rukomet, a onda sam se prije pet i pol godina u osnovnoj školi javila na Nestleovo natjecanje u bacanju loptica. Nakon toga su me pozvali u klub, i tako je počelo. Na kraju sam završila u Rijeci, a to mi je jedna od najboljih odluka koje sam donijela u životu. Rijeka mi je drugi dom. Sada treniram u Celju, ali ne pada mi na pamet ići iz Rijeke. Jedva čekam da završi ova sezone, pa da vidim sve prijatelje u Rijeci – dodaje vlasnica brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u Eugeneu. 


   Pripreme na Rogli


Prije ponovnog susreta s prijateljima u Rijeci, Saru očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Zürichu.


   – Treniramo punom parom. Sada me očekuju pripreme na Rogli. U Zürich namjeravam uživati u natjecanju bez pritiska. Pokušat ću napasti osobni rekord od 57,79 metara. To sam prošle godine bacila u Italiji i ponovila ove godine u Portugalu, točno na centimetar. Mislim da sam napravila svoje za ovu sezonu. Bilo je dosta teškoća, ali sada je sve u redu, zahvaljujući Veri Begić, Lucianu Sušnju i mom klubu. Bez njih ne bi bilo ove medalje – zaključila je Sara.


Pored Sare, u Hrvatsku se jučer vratio i Martin Marković, novi svjetski juniorski prvak u bacanju diska. On je Eugeneu bacio novi hrvatski rekord od 66,94 metra. Tim hicem je 17-godišnji član kluba »Dinamo Zrinjevac« postao tek drugi Hrvat u povijesti kojem je to uspjelo, nakon Edisa Elkasevića prije dvanaest godina u bacanju kugle.