Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. veljače 2020.
Ugodan život

video 'Slika vrijedi tisuću riječi': Ova video razglednica iz Kastva ostavlja bez teksta

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2020. u 9:49 2020-01-11T09:49:59+01:00

KASTAV Tko želi upoznati bogatu kastavsku povijesnu i kulturnu baštinu svakako neće pogriješiti pridruži li se ove nedjelje, 12. siječnja, od 12 sati besplatnom razgledu gradića na brege. Ovu dvosatnu šetnju kroz povijest Kastva vodit će turistički vodiči, a kreće se s Fortice.

A zbog čega je Kastav doista mjesto za ugodan život najbolje pokazuje zaista impresivna video razglednica koja je u desetak minuta dočarala sve ljepote ovog gradića. U video Matea Jurčića nizaju se kadrovi povijesne gradske jezgre, maškaranih nemotarija, sportskih aktivnosti Kastavaca, ali i prirodnih ljepota šuma Loze i Lužine, brojnih gradskih manifestacija, kao i neizostavne Bele nedeje.

- Slika vrijedi tisuću riječi, ali ovakva video razglednica ostavlja bez teksta, najbolje je sažeo ono što se može vidjeti u videu gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Uostalom, kako je to i u uvodu videa izrekao čuveni Hrvoje Hegedušić, čest i drag gost Kastva: "Taj grad je nešto posebno, on je oaza. On je civilizacijska oaza gdje se malo drugačije živi".

Pogledajte video.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.