Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. travnja 2020.
Premalo vožnji

Skupljaju se potpisi za peticiju "Autotrolejom, a ne automobilom!", evo gdje se i kada može potpisati

Foto R. BRMALJ
Foto R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2020. u 13:48 2020-01-21T13:48:29+01:00

Peticija se potpisuje jer je riječki javni prijevoznik Autotrolej početkom godine smanjio broj vožnji autobusnih linija ali i izmijenio dionica nekih linija

RIJEKA – Voditelj građanske inicijative »Protiv skupog Energa« Josip Kukuljan u utorak je izvijestio da je ta inicijativa u subotu započela s prikupljanjem potpisa za peticiju »Autotrolejom, a ne automobilom!«.

Peticija se potpisuje jer je riječki javni prijevoznik Autotrolej početkom godine smanjio broj vožnji autobusnih linija ali i izmijenio dionica nekih linija.

Kukuljan je na konferenciji za novinare ispred Gradske vijećnice na Korzu kazao kako je cilj peticije povratak na raniji broj polazaka autobusa, a građani je mogu potpisati na Korzu u petak 24. i 31. siječnja te u subotu 25. siječnja i 1. veljače.

»Umjesto da se u 21. stoljeću stanovništvo potiče na korištenje javnog prijevoza, radi se upravo suprotno, što je protivno našoj ekološkoj i društvenoj osviještenosti.

Zato ovom akcijom želimo potaknuti odgovorne da se hitno nađu rješenja, kako bi se vratio broj polazaka prema starim voznim redovima Autotroleja,« rekao je Kukuljan.

Prikupljeni će potpisi, najavio je, biti predani direktoru Autotroleja Albertu Kontušu na sljedećoj sjednici riječkog Gradskog vijeća.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.