Srijeda, 25. studenog 2015.
Neadekvatna osoba

Skandalozno: Autističnu djecu vozio bez vozačke dozvole

Centar za autizam Rijeka / Foto: V. Karuza
Centar za autizam Rijeka / Foto: V. Karuza
Autor: Robert Frank
Objavljeno: 12. listopada 2011. u 7:00

Patriku Brezacu Benigaru zabrana upravljanja vozilom izrečena je, pretpostavljaju roditelji, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Vozio je prebrzo i bio nekorektan prema djeci,  priča Nikolina Pavlić Tošić

RIJEKA   Točno dvije godine nakon što je zaposlen na mjesto vozača-domara u riječkom Centru za autizam, Patrik Brezac Benigar, brat predstojnice Barbare Brezac Benigar, zatražio je sporazumni raskid ugovora o radu. Njegov odabir na to radno mjesto već tada, u listopadu 2009., ukazivao je da se radi o mogućem nepotizmu, jer je sestra preporučila brata za radno mjesto za koje je pristiglo 27 molbi. Svoje nezadovoljstvo takvim su izborom tada iskazali roditelji štićenika Centra za autizam. Temeljem određenih informacija koje su o njemu imali, procjenjivali su da Patrik Brezac Benigar nije adekvatna osoba za radno mjesto koje je podrazumijevalo vožnju i kontakt s autističnom djecom.   

Iako je službeni razlog njegovog ovotjednog otkaza, kako kaže njegova sestra, predstojnica riječkog Centra za autizam Barbara Benigar Brezac, odlazak na drugo radno mjesto, stav roditelja štićenika, koji ne skrivaju da su odahnuli zbog njegovog odlaska, sasvim je drugačiji. Oni, naime, misle da je Patrik Brezac Benigar otkaz dao nakon što je postalo jasno da postoji mogućnost da se javno objave podaci kojima se kompromitira njegov rad i odnos prema djeci. Osim toga, Patriku Brezacu Benigaru izrečena je zabrana upravljanja vozilom na duže vremensko razdoblje u ovoj godini,  može se s velikom vjerojatnošću pretpostaviti – zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Upravo na tu okolnost, da je kao službeni vozač Centra za autizam po svemu sudeći vozio djecu bez vozačke dozvole, neki su roditelji ukazivali bez uspjeha. 

Protiv Patrika Brezaca Benigara krajem prošle godine doneseno je pismeno upozorenje –  opomena pred otkaz zbog neprimjerenog ponašanja prema autističnoj djeci. U međuvremenu, kako kaže Lidija Penko, predsjednica Udruge autistične djece, njegov se odnos prema poslu i djeci nije promijenio.

– Mi otpočetka nismo bili sretni s njegovim izborom. Međutim, procijenili smo da mu treba dati povjerenje koje on s vremenom ipak nije opravdao. Morate znati da su naša djeca osjetljiva, da s njima mogu i moraju raditi osobe koje su krajnje senzibilne. On se takvim nije pokazao i upravo zato roditelji su se na sastancima naše Udruge kontinuirano žalili na njega. Zbog toga smo se žalili i nedavno je dobio opomenu pred otkaz. Na taj način sankcioniralo se njegovo ponašanje koje je podrazumjevalo rizičnu, prebrzu vožnju po riječkim ulicama i zaobilaznici s djecom u kombiju. No osim toga, Patrik Brezac Benigar prema autističnoj je djeci imao, da tako kažem, neprimjeren odnos u verbalnom smislu. Više od toga ne bih željela govoriti. I bolje da je sam otišao iz Centra, kaže Lidija Penko.

Nikolina Pavlić Tošić, majka donedavnog štićenika Centra za autizam, kazala nam je kako je Patrik Brezac Benigar pred njom napao njeno autistično dijete.

– Preda mnom, i to me zaprepastilo, bio je toliko grub prema mom djetetu da to nisam mogla vjerovati. Nijedan razlog za grubost nije postojao. Nijedan razlog za grubost prema takvoj djeci ni ne može postojati. Morate znati da su naša djeca autistična, osjetljiva, da osobe koje rade u Centru moraju shvatiti da su oni tu radi djece, a ne djeca radi njih. No bila sam prisutna i kad je Patrik Brezac Benigar bio nekorektan i neuljudan prema drugoj djeci. Osim toga, način i brzina kojom je jurio kombijem razvozeći djecu su nezamislivi. To su bile toliko rizične vožnje da ja ne bih dopustila da vozi moje dijete. U niz navrata znao bi nas prestići po zaobilaznici da nas je bilo strah i pogledati kojom se brzinom vozi, opisivala nam je tužne situacije kojima je osobno svjedočila Nikolina Pavlić Tošić. 

Roditelji s kojima smo kontaktirali – a neki zbog osjetljivosti pozicije, jer im djeca redovno dolaze u Centar za autizam ne žele javno istupati – sada smatraju kako istina barem o nekim događajima u Centru za autizam mora postati javno dostupna kako bi se u budućnosti spriječile situacije u kojima će žrtve nečijeg ponašanja biti autistična djeca. Zbog neprihvatljivog ponašanja Patrika Brezaca Benigara prema autističnoj djeci, neki su nam roditelji poslali anonimno pismo kako bi inicirali rješavanje problema.

Komentari

39
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • novi nick
  novi nick   Objavljeno: 13. listopada 2011. u 12:41

  Slider-Evo mene iz Rijeke-Ja sam Ivo Pejkovic, ekonomija, sviram gitaru i volim auto utrke i seruckanje po forumima...

 • anita
  anita   Objavljeno: 13. listopada 2011. u 9:34

  Kada tema ne bi bila ta koja je, ova diskusija bi bila jako smiješna i zabavna.
  Ispod nivoa komunikacije je:
  -kome treba lomiti noge
  -čija je mama koliko metara drva rodila
  -ima li netko dara za ples na štangi
  - kome naci demoni crnu vunu predu
  Tema je može li nečija pozicija biti do te mjere zaštićena da ne snosi nikakvu odgovornost ničega.
  Ne pregledava roditelj vozačku dozvolu šoferu, zna se tko dobije dojavu od policije i tko je odgovoran ako šofer vozi bez vozačke.

 • GORAN
  GORAN   Objavljeno: 13. listopada 2011. u 9:12

  Zaista se nadam da će naš vrli i poštovani novinar Robert Frank ovo istražit do kraja..Tu mislim na ove nove podatke izašle iz komentara čitatelja.Zaista mogu se sa svime pomirit,al da se ovako voze autistična(ma bilo koja)djeca ovo zaista prelazi svaku mjeru..

  Slider,ova tvoja opaska da su polovina roditelja narkomani je zaista dno dna..Na tvom nivou netko bi ti poželio da i tebi dijete bude autistično.(Nedao dragi Bog!)Probaj se stavit u tu poziciju?!Ipak ti si tu samo da provociraš,pa hajd neka te!

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 13. listopada 2011. u 10:38

   A na kojem siti to nivou kad to pišeš smrade jedan, mrš!

 • antonio
  antonio   Objavljeno: 13. listopada 2011. u 1:35

  ovo je priča o Hrvatskoj u malom... Neka "mala" ravnateljica... koja je do posla (pozicije) dosla pitaj boga kojim putem, je zaposlila svog brata za vozača u školi. Obitelj poznata po problemima (postoje dokazi). Onda njezin brat, vozi autisticnu djecu u kombiju od udruge ( ne škole) ra razno, razne načine....
  Ona ima 32 godine, dobro izgleda, i u međuvremenu otvori kafić... Njezin brat sa kombijem, opremi, i vrsi dostavu za isti kafić. drugog brata nije mogla zvat u pomoć jer je u zatvoru . (..ali to nije bitno)
  Škola se preseli u novu zgradu, i ona je uvjerena kako zgradu opsjedaju "nazi" demoni, i zove popove da otjeraju demone. U skoli svi šute!
  ..u međuvremenu, njezin brat nastavlja sa "dostavom" djece u školu. i dostavom piča u Barbarin novi kafić.

  Ovo je sve u najmanju ruku smješno
  KO TO DOZVOLJAVA???
  NA KOJU FORU JE BARBARA JOŠ UVJEK RAVNATELJICA ŠKOLE????

  ovaj degenerik Slider kaze da se izađe na ulice, i da se prosvjeduje... puno je lakše da e isom slome koljena, pa da onda jedino sta može vozit su kolica, a da dotičnu Barbaru neko smjeni!
  Ovo je sramota za grad Rijeku, i za cijelu državu.
  Ocito Barabarica, osim sta ima problema sa demonima, ima i jake veze u poglavarstvu.
  trebala bi se bavit nekim drugim poslom, a ne ovim... mozda da pleše na štangi u svom kafiću, s društvom svojih brata narkomana i lopova, ali ne ovo....

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 13. listopada 2011. u 2:55

   Tebe mora da su napenalili iz te kafane kad toliko sereš. Lomio bi mu noge a izašao si ispod mamine suknje tek kad su na prognozi rekli da će biti 5 dana sunčano.

 • Marija-Dolores
  Marija-Dolores   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 23:58

  Gosp. Danko... lijepo ste to napisali..samo što je istina koju ne možete argumentirati papirima... glasina koja nema pravnu težinu u ovoj našoj pravnoj državi u kojoj svatko radi što želi... a za sankcioniranje je potreban dokaz ili potpisana izjava osobe.... bez toga sve je samo glasina.... istina, Rijeka je selo i svi mi saznamo neformalno podatke prije ili kasnije... ali da biste pravno djelovali morate imati argument koji je netko otpisao svojim imenom i prezimenom i uz to imao bar još par svjedoka..... ili dokument neke službene instance..... a ljudi se tako teško odlučuju staviti svoj potpis za osjetljive situacije koje podrazumjevaju kuću u kojoj njihova djeca svakodnevno borave ..... sve ovdje što je napisano isto su glasine, ali informativne..... da, postoji kafić.... nije to nikakva tajna....a da li je kombi vozio za potrebe kafića umjesto da vozi djecu to netko mora potvrditi svojim imenom i potpisom.... da bi roditelji imali argument......otprilike manje više sve je u ovim napisanim komentarima rečeno..... ali za pravnu proceduru potrebni su zvanični službeni i potpisani argumenti..... to je problem....

 • apllea
  apllea   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 23:18

  Sama činjenica da natječaj nije bio poništen, iako je potpuno jasno svima o čemu se radi govori da nadležne
  institucije otpočetka nisu obavljale svoj posao. I nakon što je njegovo ponašanje postalo potpuno neprihvatljivo, izvan svake mjere, trebalo se dogoditi ovo da bi se nešto učinilo.
  A što se to dogodilo da je prelilo čašu????? Dotični gospodin je zaustavljen od strane policije, testiran, i pokazalo se pozitivan na opijate. Ipak je Rijeka selo, ne znam da li je stvarno mislio on ili njegova sestra da
  će to ostati tajna....

 • Danko
  Danko   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 22:38

  Zašto uopće trošite energiju na nekoga tko očito provocira (slider)?
  Po meni su puno interesantniji podaci koji su isplivali u komentarima.
  Redovito pratim teme vezane uz grad, posebno su mi interesantne županijske i gradske teme. Tako ako me sjećanje dobro služi ovo je treći put da je mladi gospodin Patrik u novinama otkad je dobio posao, zasigurno je ponosan na sebe sa tim uspjehom.
  Oduševljen sam svima koji su u svojim komentarima iznijeli neke stvari za koje se nadam da će novinar istražiti, inače cijenim pisanje gdina Roberta pa se nadam da će i u ovom slučaju ići do kraja. Neprihvatljivo je da ima toliko pritužbi na ravnateljicu a da se ništa ne poduzima. Nadalje, po svemu sudeći iza ovog slučaja stoji mnogo detalja o kojima se slučajno ili namjerno izbjegava pisati u članku.
  Molim gdina Roberta da istraži o kakvim se istjerivanjima duhova radi, da li postoji taj kafić koji se spominje i da li ima svjedoka koji će potvrditi da je kombijem dostavljano piće... Spominju se i dileri i narkomani pa možda i tu ima nešto. Sve skupa jako smrdi a gospođa Marija-Dolores u svojem postu govori da bi mogao izaći još koji članak bude li se vrijeđalo roditelje. Zar je potrebno da ih netko vrijeđa kako bi izašla prava istina?
  Što se skriva i zašto? Molim odgovore jer mislim da je ovom jadnom gradu dosta štetne politike, veza, nepotizama, korupcije itd. Teško će to biti iskorijeniti ali negdje treba početi.
  P.S. Bilo bi korisno da čujemo izjavu mladog Patrika, pa zar će mu sestra biti odvjetnica do kraja života? Fotografija isto tako ne bi bila loša.

 • n.pav
  n.pav   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 22:37

  Na ovom svijetu nije toliko vazan nas trenutacni polozaj koliko je vazan smjer u kojem se krecemo. Oliver Wendell Holmes

 • Marija-Dolores
  Marija-Dolores   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 22:04

  Hvala vam svima na informacijama koje roditelji nisu imali, mada su pretpostavljali, a vi ste nam ih napisali u vašim komentarima. Gosp. Slider tko god on bio i dalje misli da su roditelji jadnici koji šute i trpe i valjda pričaju neistine u članku, a zasigurno zna više od toga ali se pravi nevješt, jer je to u kontradikciji s onim što piše..... neka se odluči jesmo li jadnici koji ne reagiraju iako znamo puno.... ili izmišljamo i optužujemo nevinu osobu...Činjenica je da se očito svo naše razumijevanje, trpljenje i tolerancija kroz vrijeme u nadi da će se situacija popraviti i u želji da ne kvarimo suradnju roditelja i centra , te da se ne uznemiravaju ljudi koji rade s našom djecom, što rezultira i uznemiravanjem same djece , ...uzima kao tvrdnja da smo jadni .....a onda opet govori da pričamo neistine.... neka se više odluči jesmo li jadni ili lažemo...... Činjenica je da niti smo jadni niti lažemo... a što će se dogoditi kao posljedica ovoga ... pokazati će da više niti ćemo tolerirati niti trpiti niti imati razumijevanja za bilo koga tko ne radi svoj posao kako treba i u korist naše djece i da ćemo upotrebiti sva nama raspoloživa sredstva da to spriječimo.

 • castor3
  castor3   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 21:31

  Pa dobro, kako to da ispektorat rada i DORH ne preispitaju malo na koji je nacin proveden natjecaj za to radno mjesto, i kako to da je najvise bodova dobio eto, bas slucajno brat ravnateljice te ustanove.
  Konkretno, tko je duzan da pokrene istragu protiv Barbare Brezac Benigar, i kad ce to i napraviti?

 • Danko
  Danko   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 20:55

  Trebala bi mozda odgovarati, ali zašto bi ako ju nitko ništa nije pitao?
  Ovo u članku je vrhunski skandal. Ako je točno još nešto od ovoga što ljudi pišu onda je to katastrofa. Riječ smjena sama dolazi na usta. Nepotizam je ništa prema svemu ostalome, naravno ako je istina.
  Slider koliko vidim provocira, a uspjelo mu je "isprovocirati" sve što ste napisali a ne piše u članku. Ako mu je to bio cilj, palac gore.

 • apllea
  apllea   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 20:15

  Ne znam zašto se uopće obazirati na Slidera i njegove komentare.
  Znamo tko je zapravo u ovoj priči narkoman/diler, tko je dvije godine bahato i neodgovorno hodao po
  centru uz sestrinu zaštitu. A ovo o duhovima neću ni komentirati.
  Ali tu bi ona trebala isto odgovarati kad je to sve dopuštala. Izjava danas u novinama je stvarno vrhunac
  cijele priče. Da, roditelji autistične djece nemaju boljeg posla nego lagati i lažno optuživati nekoga.
  Stvarno je žalosno u kojoj smo situaciji......

  • Danko
   Danko   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 20:54

   Trebala bi mozda odgovarati, ali zašto bi ako ju nitko ništa nije pitao?
   Ovo u članku je vrhunski skandal. Ako je točno još nešto od ovoga što ljudi pišu onda je to katastrofa. Riječ smjena sama dolazi na usta. Nepotizam je ništa prema svemu ostalome, naravno ako je istina.
   Slider koliko vidim provocira, a uspjelo mu je "isprovocirati" sve što ste napisali a ne piše u članku. Ako mu je to bio cilj, palac gore.

 • n.pav
  n.pav   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 18:19

  Antonio svaka čast . to je opća sprdnja s predstojnicom i njenim vradžbinama , a to da je kombi u službi kafića i to svi znaju , pa tako kombi nemože po djecu jer ima dostavu za predstojničin kafić........jadno i neodgovorno

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 19:25

   Još jadnije je što vas nekoliko očito znate svašta a šutite i trpite. Izađi na ulicu, digni jebeni glas, pobuni se! Nema ništa od skrivanja u mišjoj rupici i komentiranja ovdje. Novinari jedva čekaju takve ko ti.

 • n.pav
  n.pav   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 18:12

  Bravo Slider daj ti nama još koju informaciju........

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 19:22

   "informacije" su ti u novinama napisane.

 • antonio
  antonio   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 18:11

  trbebali bi se ovom slideru obračat sa Patrik možda? :)
  ..ili je to onaj drugi brat koj provaljuje u kioske??!
  nema veze..
  Ta ravnateljica bi bi trebala dat ostavku, samo zbog problema vezana uz njegovog barta, i očitog nepotizma.
  Kombi vozi cugu za njezin kafić, ona zove egzorciste jer je uvjerena da novu školu opsjedaju nazi demoni.
  sta nije to dovoljan razlog za ostavku?
  sta ti kazes na to Patrik...ups, sorry SLider

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 19:20

   Misli što hoćeš, zovi me kako želiš. Očito da si upućen bolje nego ja, ako sumnjaš na zlouporabu ili neke druge nepravilnosti obrati se na drugu adresu.
   Umjesto da šutite i trpite (roditelji) mogli bi dići glas koji put a ne ovdje pucati po šavovima i iznositi ono od čega bi se dalo napisati zanimljivo štivo u nedjeljnom jutarnjem npr.
   Ako je to što pišeš istina, stvarno ne znam zašto šutiš i trpiš? Dokle?

 • Slider
  Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 17:01

  Jadan dečko je ostao bez posla a vi tako. Ovo je pristran članak, očito je netko iskoristio situaciju da dečka oblati dok on leži kući s visokom temperaturom.

  • Danko
   Danko   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 21:30

   Stvarno si mučki provokator!

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 17:59

   Da

  • anita
   anita   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 17:45

   "Očajnici" su isto ljudi, pa dajmo im šansu da voze i očajavaju po zakonu i sa vozačkom.
   "Jadan dečko" je izašao na naslovnici jer je bez vozačke vozio djecu, da je bez vozačke šetao parkom ne bi izašao na naslovnici.
   Žao mi je što leži u visokoj temperaturi "jadan dečko", ako treba odnjeti ću mu čaj i limun.
   Stan nije bio u igri pri prvom natječaju i pri prvoj najezdi "očajnika".

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 17:25

   ispravak: ...ne da bi vozili... umjesto ...da bi vozili...

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 17:25

   ni prvi ni zadnji vozač koji je ostao bez vozačke, ali jedan od rijetkih koji je završio na naslovnici pod "skandalozno". sad će se opet očajnici prijaviti na natječaj, ali da bi vozili djecu nego da bi dobili stan kao domari.

  • anita
   anita   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 17:07

   "Jadan dečko" bez vozačke na radnom mjestu vozača je ostao bez posla.
   Neki drugi dečko sa vozačkom će dobiti posao vozača.
   Nadam se da neće biti nikome u rodu već da će korektno raditi svoj posao,
   jer je lako biti "jadan" kad si bliži rod.

 • soton rijecki
  soton rijecki   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 14:49

  Mislim da se nebi trebali previse uzrujavat zbog toga sta je postovani gospodin Slider napisao. To dokazuje samo da je doticni kompletni idijot, i uz to jos i nepismen!
  ..ili da je to Patrik koj je dobio otkaz, pa je sad ljut na cijeli svijet.... ili je to mozda cak i njegova draga sestrica.
  kad sam se vec dotakao "rodbinskih" veza i vezica.. zelio bih jos nadodat da majka od gospodina Slidera, dan danas lupa glavom u zid zbog toga sta nije rodila metar drva, umjesto Slidera, barem bi se jednu zimu imala sa cim grijat, a ne hranit totalnog debila!

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 16:58

   niti sam patrik niti njegova sestra, ja sam mučki provokator. Zanimljivo kako je tebi poštovani gospodin isto što i kompletni idiot. Tvoja mater je presretna jer joj je uspjelo izroditi skoro dva metra drva pa nema problema kao i moja majka.

 • Marija-Dolores
  Marija-Dolores   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 12:48

  Gospodine Slider očito je da nemate djecu ni zdravu ni autističnu kada pišete ovakve komentare. U ovoj priči su jadna jedino naša djeca i roditelji koji su podnosili njegova ponašanja i pružili mu priliku nakon prvog članka u Novom listu kada je zaposlen kao član obitelji predstojnice, nadajući se da će se pokazati i biti korektan.
  Svatko svojim radom i ponašanjem opravdava svoj rad , i današnji članak ne opisuje ni dio situacija koje su se događale tijekom njegovog rada, vrlo je blag i govori uglavnom o vožnji bez vozačke dozvole...a vezano za to tko je bivši narkoman ili sadašnji..... i kome se test na drogu pokazao pozitivnim pitajte tu istu osobu koju žalite..... možete biti bezobrazni i roditelje nazivati bivšim narkomanima... ...jer nemate pojma što znači imati dijete s autizmom... i kako izgleda živjeti s tim....I ne potežite previše roditelje za rep nazivajući ih bivšim narkomanima, u članku su bili još i umjereni u izjavama.... ako ih budete vrijeđali, na tu temu mogao bi izaći još jedan članak . ...i dodatno zakomplicirati život osobi koju smatrate jadnom i protiv koje su se svi urotili...
  Da je radio svoj posao kako treba do ovoga sigurno ne bi došlo...svatko snosi posljedice za svoja djela....

 • anita
  anita   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 12:04

  Izjava "Pola roditelja su bivši narkomani" je idiotska !!! Jer, kada bi to bilo točno, uzrok autizmu bi bio prilično jasan. Vjerovali ili ne, postoji nešto što se zove ZAKON, a on predviđa da ljudi kojima je oduzeta vozačka ne vozaju okolo! A kada to čine oni krše zakon i zakon krše i njihovi šefovi ako su znali za kršenje zakona. Kakve to veze ima sa roditeljima narkomanima ??!!

 • althea
  althea   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 11:29

  ... i ovo kao: "Nije ni dobio posao a već su ga napadali da je NAMJEŠTAJ namješten, pa očito da je imao neprijatelje koji su radili na njegovom uklanjanju" prvenstveno nije namještaj, jer to ti je ono šta imaš u kuhinji sobi ili dnevnom borovaku, pokučstvo da ti pojasnim a javni NATJEČAJ ne namještaj =) nemoj to brkat, je nešto sasvim drugo. Natječaj je kad se javiš poslodavcu na temelju otvorenog natjecaja za radno mjesto putem svoje molbe za zaposlenje i svim dokumentima, pa onda cekas da ujdes u uzi krug dok te ne zaposle ako te zaposle... a u ovom slučaju poslodavac je bila sestra od toga dečka a dragi moj koji si toliko pametan a svi ostali oko tebe nisu ili su narkomani znaju da je rijec o nepotizmu al ti vjerojatno ne znas sta je to pa cu ti pojasnit "Nepotizam (iz latinskog. nom. nepos, gen. nepotis unučad, potomak, te nećak) je termin kojim se označava popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite obitelji ili davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima. Kriterij stručne ili osobne sposobnosti za određenu funkciju pri tome ne igra odlučujuću ulogu." valjda ti je sad jasnije, a to je inace i kaznjivo stoga.... stvarno da mi tvoj komentar, tvoje neznanje, i tvoja nepismenost nije tuzna u ovoj situaciji bila bi presmjesna, odoh ja u lesninu na neki dvosjed pardon na javni namjestaj hahaha

  • Slider
   Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 16:52

   lapsus, šta ćeš... sporo mislim a brzo tipkam, mislim da mi je to od marihuane...

 • althea
  althea   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 11:15

  Slider, zaista prvo nauci citati sa razumijevanjem a onda komentiraj, i koga optuzujes da je narkoman? tog "JADNOG" decka nitko nebi ni zaposlio niti bi bio zaposlen tamo dvije godine da MI nismo imali senzibiliteta i da mu sestra nije predstojnica ako ako uopce znas sta je to. i slider nisu postojala dva natječaja nego jedan jedini za vozača i domara a ne zasebno, ubuduče se raspitaj!!! a pitala bi te da ti imas bolesno dijete o kojem se skrbis 24 sata na dan SAM i pokusavas mu pruzit sve sta nema pa da se onda neki klinjo tako odnosi prema tvome dijetetu, ili da cekas da ti dojde po dijete a njega nema jer se nije u stanju probudit!!!

 • n.pav
  n.pav   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 11:03

  poštovani slider, prvenstveno nigdje se ne spominje da je itko narkoman, a druga stvar malo bolje citajte clanak jer gospodin nije dobio otkaz i ostao bez posla nego ga je SAM dao, što nije ista stvar, a valjda ona sam zna i ina razlog zašto je dao otkaz, da je tu sve čisto i kako treba momak bi još uvijek radio na tome mjestu, pa se malo zapitajte i ubuduče čitajte članak a ne izmišljajte neistine HVALA!!!

 • Slider
  Slider   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 10:38

  Pola roditelja su bivši narkomani koji nemaju senzibiliteta prema jadnom dečku koji je sad ostao bez posla. Nije ni dobio posao a već su ga napadali da je namještaj namješten, pa očito da je imao neprijatelje koji su radili na njegovom uklanjanju. Koliko se sjećam natječaja, ne radi se samo o mjestu vozača nego i domaru koji ima pravo na stan. S tim saznanjem je jasnije zašto se toliko svi guraju da voze autističnu djecu.

 • tsamar22
  tsamar22   Objavljeno: 12. listopada 2011. u 7:45

  Da,da sjećam se tog natječaja na koi sam se i sam javio pa i pored svih uvjeta i mog iskustva u poslu ,moim preporukama,mojoj želji da radim taj posao moja zamolba nije niti razmatrana,samo je pribrojana onoj brojki prijavljenih.