Nova sezona Art-kina

Rasprodana premijera dugo iščekivane tv serije: Rijeka Riječana na premijeri ”Novina”

Ivana Kocijan

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

RIJEKA Rasprodanom premijerom prvih dviju epizoda dugo iščekivane serije »Novine« redatelja Dalibora Matanića i scenarista Ivice Đikića, večeras je otvorena nova sezona u Art-kinu Croatia. A da je zaista riječ o »vrućoj robi«, odnosno televizijskom uratku koji je trenutno u središtu medijske i pozornosti javnosti, u prilog ide i činjenica da je riječka premijera paralelno održana na dvije lokacije – u Art-kinu Croatia i takozvanom Ljetnom kinu. – Ovo je velika priča o istini, kako se može manipulirati i degradirati, kazao je uoči projekcije Dalibor Matanić, zahvalivši se pritom Riječanima što su bili divni domaćini tijekom mjesec dana snimanja u gradu na Rječini.

Riječka ekipa




Premijera serije koja prati novinarsku redakciju dnevnog lista tijekom nagle promjene vlasništva i unutarnjih previranja privukla je uz ekipu filma predvođenu redateljem Daliborom Matanićem, i riječkim glumcima – Editom Karađole, Zoranom Prodanovićem Prljom, Draženom Mikulićem, Zdenkom Botićem, Denisom Brižićem i Predragom Sikimićem – zaista brojne Riječane.


Bili su tu riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, te županijski pročelnik za kulturu Valerij Jurišić, filmaši Marin Lukanović i Bernardin Modrić, ali i Boris Štok iz grupe Quasarr čija je pjesma uvodna i odjavna špica, baš kao što se njihova glazba između ostalih može čuti u seriji. Premijeri su nazočili i Nataša Antulov, Svjetlana Despot, Mauro Stipanov, Vladi Bralić, Damir i Milica Urban, Nenad Šegvić, Zrinka Kolak Fabijan, Vedrana Rudan, Velid Đekić, te brojni novinari.


Odlična vijest


Uoči  riječke premijere stigla je i odlična vijest za televizijske gledatelje koji će dvanaest 50-minutnih epizoda ove serije moći uskoro pogledati na malim ekranima.




– Dugoočekivanu seriju »Novine« gledatelji će moći vidjeti sredinom listopada na Prvome programu Hrvatske televizije, najavio je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković.


Točnije, »Novine« će na HRT-u biti emitirane svake nedjelje u udarnom terminu, počevši 16. listopada.