Nagrade HGU-a

Putokazima poseban Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi

Ivana Kocijan

U povodu 40 godina javnog umjetničkog djelovanja (1974. - 2014.) nagradu će primiti splitski glazbenik Tedi Spalato, a priznanje će dobiti i pjevačica Jasna Zlokić, u povodu 40 godina glazbenog djelovanja i doprinosa zabavnoj glazbi



RIJEKA » Kao i svake godine, i na ovoj će, osamnaestoj dodjeli Nagrade Hrvatske glazbene unije Status biti dodijeljena posebna priznanja HGU – zaslužnim pojedincima, grupama i ustanovama.


U povodu 40 godina javnog umjetničkog djelovanja (1974. – 2014.) nagradu će primiti splitski glazbenik Tedi Spalato, a priznanje će dobiti i pjevačica Jasna Zlokić, u povodu 40 godina glazbenog djelovanja i doprinosa zabavnoj glazbi (1974. – 2014.). Riječki vokalni sastav Putokazi bit će nagrađen posebnim priznanjem u povodu 30 godina javnog umjetničkog djelovanja, za izniman doprinos hrvatskoj glazbi (1984. – 2014.).


  Za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbi nagrađen će biti Janko Mlinarić »Trooly«, odnosno njegov JM Sound Studio, te glazbenik, ton majstor i glazbeni producent Nenad Zubak. U povodu 60 godina djelovanja, za sveukupni doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni priznanje će primiti Hrvatski radio – Radio Split.




  Dodjela Statusa, priznanja za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, bit će održana u ponedjeljak 26. svibnja s početkom u 18 sati na brodu Marina u riječkoj luci. .