Stižu najbrži steperi

Lord Of The Dance 23. ožujka u riječkom Centru Zamet

Vinko Peršić

Savršeno istrenirani plesači do sada su oborili više svjetskih rekorda, a na ovoj turneji donose novu, nikada dosad viđenu koreografiju



RIJEKA  Svjetski poznati irski plesači »Lord Of The Dance« u sklopu nove europske turneje tijekom koje će posjetiti 22 destinacije starog kontinenta, održat će nastup 23. ožujka u riječkom Centru Zamet. Tim nastupom završava hrvatski dio njihove turneje za vrijeme koje će nastupiti i u varaždinskoj Areni 20. ožujka, te zagrebačkoj Ciboni 21. i 22. ožujka. Svi nastupi počinju u 20 sati. Cijene ulaznica za riječki nastup »Lord Of The Dance« kreću se u rasponu od 180 do 250 kuna. Sva mjesta su sjedeća. Ulaznice za ovaj plesni megaspektakl moći će se kupiti putem sistema Eventim te na svim prodajnim mjestima Tiska i Tisak Media Centra.


   Autor i direktor ovog međunarodno nagrađivanog plesnog fenomena je slavni irski plesač i koreograf Michael Flatley koji je njime dokazao da glazba i ples kao univerzalni jezici brišu sve granice među ljudima. »Lord Of The Dance« neprekidno ruši sve rekorde u prodaji ulaznica širom svijeta. Michael Flatley često spominje kako svoj uspjeh duguje svojoj pokojnoj baki za koju uvijek ostavlja jednu praznu stolicu u gledalištu. Najbolji plesni šou na svijetu do sada je oborio više svjetskih rekorda. Tako je Michael Flatley u Guinnessovoj knjizi rekorda zabilježen kao čovjek s najbržim nogama na svijetu, s nezamislivih 28 step udaraca u minuti. Vlastiti rekord je poboljšao postignuvši čak 35 udaraca u minuti. »Lord Of The Dance« se izvodio čak 21 put uzastopno u Wembley Areni u Londonu, a u samo 10 dana prodano je čak više od 250 tisuća ulaznica za turneju u Australiji. Ovi savršeno istrenirani plesači i rekorderi u brzini stepanja na ovoj turneji donose novu, nikada dosad viđenu koreografiju.