Red glazbe, red znanja

Grobnik pjevao Skalu. Održana prva Grobničko-jesenska večer uspješnih

Sanja Gašpert

U čavjanskom Domu kulture nastupili su Katja Budimčić Sabljar, Dino Antonić, Diana Burul, Helena Brajković, Ana Horvat, Davor Grgurić, Andrea Paškvan i Andrina Frleta



ČAVLE » Katedra Čakavskoga sabora Grobnišćine organizirala je u subotu navečer u Domu kulture Čavle prvu Grobničko-jesensku večer uspješnih, i to kao završni program ovogodišnjeg izdanja manifestacije Grobničke jeseni. Kako je istaknula Vlasta Juretić, dopredsjednica grobničke Katedre, proteklih 16 godina Katedra je u završnicu manifestacije ulazila festivalom Grobnička skala.



Antonela Ožanić, učenica osmog razreda OŠ Sveti Matej iz Viškova pobjednica je ovogodišnjeg Kviza znanja »Gdje sam – tko sam«, čije je finale održano u sklopu cjelovečernjeg programa u Čavlima. Antonela je za svega dva boda bila uspješnija od jednako uspješnog Tea Baffe, učenika petog razreda OŠ Čavle, s kojim se borila u finalu. Pobjeda je Antoneli donijela i novčanu nagradu od pet tisuća kuna, čiji je pokrovitelj Novi list, a Općina Čavle Teu je darovala utješnu nagradu od tisuću kuna. Pobjednici je nagradu uručio Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novog lista, a drugoplasiranom Teu zamjenica načelnika Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.





   – Iako će se odsad festivalske večeri Skale održavati na proljeće, nećemo ostati bez prosinačke čestitke grobničke Katedre. Naime, odlučili smo da ćemo i ubuduće ususret Božiću biti u društvu s najuspješnijim mladim sudionicima Katedrinih programa, kako s finalistima Kviza znanja »Gdje sam – tko sam«, kojeg provodimo pod glavnim pokroviteljstvom Novog lista, tako i s najuspješnijim sudionicima raznih festivalskih večeri Skale – najboljim pjesmama, najboljim izvođačima i tako redom. Grobničko-jesenska večer uspješnih je i svojevrsna Katedrina čestitka, ali i zahvala grobničke Katedre svima koji su joj tijekom godine bili značajnom potporom u provedbama niza aktivnosti, kazala je Juretić, dodajući kako je samo tijekom ovogodišnje, 22. po redu tromjesečne manifestacije Grobnička jesen, Katedra provela više od 40 planiranih programa, a razne se aktivnosti u okviru programa i danas već tradicionalnih Katedrinih projekata broje u stotinama


   Tijekom cjelovečernjeg programa, u čavjanskom Domu kulture nastupili su uspješni mladi pjevači koji su potekli sa Skale – Katja Budimčić Sabljar koja je otpjevala jednu od svojih brojnih uspješnica »Srce na dlanu«, Dino Antonić s jednako tako uspješnom pjesmom »Kućo stara«, Diana Burul s pjesmom »Kadi si mi jubavi«, Helena Brajković izvela je »Na jubav osujena«, Ana Horvat pjevala je »Opet ćeš mi prit«, Davor Grgurić izveo je skladbu »Sunčana«, Andrea Paškvan »Ne daj srići proć mimo«, a pobjednica prošlogodišnje Grobničke skale Andrina Frleta »U đardinu duše moje«. Program je vodila poznata voditeljica Karmela Vukov Colić koja je istaknula kako je Grobnička skala do sada iznjedrila oko 240 novih pjesama, ali sudionika je bilo mnogo više. Jer, nabrajajući imena pojedinih pjevača, mnogih klapa i raznih drugih vokalnih i vokalno-instrumentalnih skupina, dolazi se do impozantnog broja od oko 1000 sudionika koji su prošli pozornicom na festivalskim večerima od 2002. godine do danas.