Plesna skupina

Flame u petak 13. pleše “Break a leg”

Danijela Bauk

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin



RIJEKA »Break a leg« nova je predstava riječke plesne skupine Flame koja će premijeru imati u petak 13. svibnja s početkom u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, dok je repriza zakazana za dan kasnije . »Break a leg« je deseta plesna predstava u režiji i koreografiji Martine Hrlić Rogić te produkciji plesne grupe Flame.


– Predstava propituje fenomen praznovjerja te i sam naslov iste »Slomi nogu« govori o ironičnom načinu željenja sreće. Kroz brojne tragikomične životne situacije, publiku će provesti plesači i postavit će pitanje krajnje besmislenosti u repeticiji pokreta koji »nose sreću«.


Ovaj put u predstavi se spajaju tri vrste umjetnosti – glazba, ples i modni dizajn. Glazbu uživo na pozornici izvode Denis Razz Adjustable Group, ansambl jazz glazbenika koji čine Denis Razumović, Rajko Ergić, Edin Botić, Miro Gugić, Karlo Ilić i Dorian Cuculić. Publika će moći uživati u izvedbama jazz standarda, ali i u autorskoj glazbi Razumovića.




Ansambl čini 28 plesača grupe Flame, a plešu u kreacijama Andy’s Stuff, iza kojeg imena se skriva modna dizajnerica Andrea Anić, naglasila je koreografkinja Martina Hrlić Rogić. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HKD-a po cijeni od 30 kuna. Predstavu je sufinancirao PGŽ.