Jedrenje oko Krka

S vjetrom kroz tišinu jedrit će 29 osoba s invaliditetom

Biljana Savić

Damir Herega i Alen Vidović pozvali na druženje na moru / Foto Ivica TOMIĆ

Damir Herega i Alen Vidović pozvali na druženje na moru / Foto Ivica TOMIĆ

Prvo isplovljavanje je u petak u 14 sati iz kraljevičke luke, kad će se jedriti oko otoka Krka, a u subotu se jedri cijeli dan, isplovljavanje je u 9.30 sati



RIJEKA – Dvodnevno jedriličarsko druženje »S vjetrom kroz tišinu« bit će održano 21. i 22 ovoga mjeseca, dakle sutra i preksutra, u Kraljevici. Kako su jučer najavili predsjednik Udruge »S vjetrom kroz tišinu« Alen Vidović i njegov dopredsjednik Damir Herega, očekuje se oko 50 sudionika, od čega 29 osoba s invaliditetom, a ostalo će biti gosti i suorganizatori. Prvo isplovljavanje je u petak u 14 sati iz kraljevičke luke, kad će se jedriti oko otoka Krka, a u subotu se jedri cijeli dan, isplovljavanje je u 9.30, a povratak je oko 18 sati, s tim da je za sve sudionike organiziran ručak i druženje na kopnu u Malinskoj.


Riječ je o projektu Mediteranskog nautičkog centra – Kraljevica u organizaciji Udruge »S vjetrom kroz tišinu«. Zapravo, Grad Kraljevica svojim resursima omogućava nastavak projekta, odnosno stvaranje Mediteranskog nautičkog centra (MNC) Kraljevica, a nositelj svih aktivnosti je Udruga »S vjetrom kroz tišinu« sa sjedištem u Kraljevici. MNC-Kraljevica svojim je djelovanjem postala referentno mjesto koje se bavi djelatnostima u, oko i na moru usmjerenima osobama s invaliditetom kao krajnjim korisnicima tijekom cijele godine. Udruga »S vjetrom kroz tišinu« s partnerima će uoči isplovljavanja u petak, 21. travnja, održati skup na kojemu će izlagati o svim postignućima i razvojnoj strategiji.