Središnji skup HDZ-ove europske liste u Rijeci

Ruža Tomašić: Ja sam Hrvatica, ne želim biti globalist i građanin svijeta

Tihana Tomičić

U napola popunjenoj dvorani Euroherca poručila je članovima HDZ-a i simpatizerima da ne dopuste da se Rijeka još dugo crveni od srama što  grad nazaduje. »Molim vas, dopustite nam da vam pomognemo kroz korištenje EU fondova, a prije toga vi pomozite nama i dajte glas za ovu listu, jer ako Kukuriku Vlada uništi Hrvatsku, uništili su i nas«, kazala je Tomašić



RIJEKA U stilu Severine, predsjednica HSP Ante Starčevića i kandidatkinja za Europarlament Ruža Tomašić iz Rijeke je sa središnjeg skupa HDZ-a poručila:


– Ja želim biti Hrvatica! Ne želim biti »građanin svijeta« ili »globalist«, kako se predstavljaju ovi s Kukuriku liste koje ne zanima ni hrvatska povijest, ni kultura, ni jezik. Hrvatska je lijepa i bogata, može sama hraniti 8 milijuna stanovnika, to je bogom dana država i sačuvajmo je – kazala je Ruža Tomašić.


U napola popunjenoj dvorani Euroherca poručila je članovima HDZ-a i simpatizerima da ne dopuste da se Rijeka još dugo crveni od srama što  grad nazaduje. »Molim vas, dopustite nam da vam pomognemo kroz korištenje EU fondova, a prije toga vi pomozite nama i dajte glas za ovu listu, jer ako Kukuriku Vlada uništi Hrvatsku, uništili su i nas«, kazala je Tomašić.




Glavna poruka svih kandidata s liste HDZ-HSP Ante Starčević-Blok umirovljenici zajedno jest da su europski izbori 14. travnja generalna proba za lokalne izbore u svibnju, te prilika da se Kukuriku Vladi pošalje poruka da ide u krivom smjeru. 


– Ovi izbori su važni da se pokaže promjena smjera. Morat će Mislav Bago nakon 14. travnja građanima dati drugačije ankete, vidjet će se da HDZ nije na 13 ili 17 posto – poručila je nositeljica liste Dubravka Šuica.


Upravo je HDZ doveo Hrvatsku do zaključenja pregovora s EU »i zato nas pripada da pobjedimo«, kazala je Šuica. 



– Dajte se probudite vi u Rijeci malo, dosta je bilo SDP-ove vlasti – poručila je Šuica riječkim HDZ-ovcima, hvaleći kandidate za lokalne izbore, Hrvoja Burića i Dinka Beakovića. 


– Za nas lokalni izbori nikad nisu nimalo laki, jer isti vladaju od ’45. do danas, ali u jedno sam siguran: Riječani su danas nezadovoljni upravljanjem Gradom, trošenjem novca i besperspektivnošću Rijeke koja nema gospodarsku viziju, ali ima vojsku nezaposlenih. Zato sam uvjeren u dobar rezultat – rekao je kandidat za gradonačelnika Hrvoje Burić.



– Prvu godinu mogli smo Milanovićevoj Vladi i oprostiti, ali sada u drugoj godini, kad vidimo da pomaka nema, da je Plan 21 neostvaren, što vi u Rijeci najbolje znate, vrijeme je za promjenu smjera. Naš rezultat pokazat će da građani nisu zadovoljni Milanovićevom ekipom – kazala je. Po njoj, europska lista SDP-HNS-HSU je lista anonimaca, a time dakle i nekompetentnih ljudi, te se ne može mjeriti s HDZ-ovom listom.


Primjer prodaje prošeka, oko kojega se Jakovinino Ministarstvo poljoprivrede premišljalo, Davor Ivo Stier naveo je kao ključan dokaz nekompetencije SDP-ovih kadrova. »Oni su prespavali cijeli pristupni ugovor, nisu ni pročitali što u njemu piše«, rekao je. 


– HDZ je uvijek bio za Europu, ali ne za Europu koja će biti negacija Hrvatske, nego okvir za razvoj. Jesmo za Europu, ali još više smo za jaku Hrvatsku – rekao je Stier.


Predstavnik umirovljenika Milivoj Špika bio je posebno inspiriran, te je poručio da se ne smije birati one koji će se, jadni, gubiti po briselskim hodnicima jer ne znaju govoriti engleski, a srame se hrvatskog jezika.


Ali je kritizirao i  HDZ-ovce: »Čak 75 posto građana misli da ova Vlada ide u krivom smjeru. Pa ako je tako, a 14. travnja ne pobijedi HDZ-ova lista, najbolje da svi napravite harakiri. Jer, to znači da će onda Kukuriku 15. travnja ujutro imati legitimitet da radi što hoće, da još smanjuje plaće i mirovine, i sami ćemo si biti krivi«, rekao je Špika, koji je bio ljut i jer govori pred polupraznom dvoranom.