Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Prognoza vremena

Rimeteo: Više oblaka nego oborina sve do konkretne promjene koja nas čeka u četvrtak

Ilustracija wetterzentrale.de
Ilustracija wetterzentrale.de
Autor:
Objavljeno: 13. siječanj 2019. u 7:51 2019-01-13T07:51:09+01:00

Zatopljenjem po visini u gorju i najvišim predjelima zaleđa obale postojat će mogućnost i za malo kiše koja se ledi u dodiru s tlom ili snijega, uz obalu kiše

RIJEKA Preko našeg se područja u noći s petka na subotu premještao oslabljeni frontalni poremećaj sa sjeverozapada Europe, koji je u prvom redu donio oblake i spriječio još jače ohlađivanje, a u manjoj mjeri bilo je mjestimičnog slabog snijega, piše Rimeteo.

Do trenutka dolaska naoblake temperature su bile u padu, a zatim s naoblakom počele stagnirati ili čak i rasti. O jutarnjim minusima Rimeteo je već pisao OVDJE.

Po prolasku fronte se većinom bilo i razvedrilo u prijepodnevnim satima tako da je prema podatku DHMZ-a od 13 sati u subotu, na postajama PGŽ prevladavao opis vremena pretežno vedro ili umjereno oblačno, a temperatura je porasla i do 8 ili 9°C na Kvarneru. Pozitivnu vrijednost imala je i u Gorskom kotaru, 3 do 6°C.

Već sa sjeverozapada ide nova oslabljena fronta koja u noći na nedjelju i tijekom nedjelje može donijeti slabe oborine, a sa zatopljenjem po visini u gorju i najvišim predjelima zaleđa obale postojat će mogućnost i za malo kiše koja se ledi u dodiru s tlom ili snijega, uz obalu kiše. Oborina neće biti u većim količinama.

Priča će se ponoviti već s ponedjeljkom kada se ponovno u noćnim satima očekuje još jedan slabi prodor, a u njemu bi zbog zatopljenja, bude li oborina, većinom trebala padati kiša, čak i u gorju.

Ovakav razvoj vremena kreira sinoptička situacija u kojoj je na sjeverozapadu Europe anticiklona, a na sjeveru ciklona čije slabe fronte prolaze po istočnom rubu te anticiklone, zbog čega ima puno oblaka i malo oborina.

Slično će potrajati sve do nove fronte koja bi u četvrtak trebala stići s Atlantika, a na području sjeverne Italije nastati sekundarna ciklona zbog koje bi i kiše trebalo biti više, najavljuje Rimeteo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze