Novi list korner

Rijeka slavi! Veliku pobjedu brojni Riječani ispratili na Gatu Karoline Riječke

Kristian Sirotich

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Onoga trenutka kada je Luka Modrić fenomenalnim pogotkom Hrvatsku doveo u vodstvo atmosfera na Gatu Karoline Riječke postala je prava nogometna, a navijanje Riječana ravno onom na Parku prinčeva



RIJEKA Prvu pobjedu Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj Riječani su pjesmom ispratili na Gatu Karoline Riječke. »Novi list korner« pokazao se kao pun pogodak, gledanje prve utakmice na Euru na video-zidu veličine 20 metara kvadratnih mnoge je Riječane i Riječanke barem na trenutak približilo pariškom nogometnom spektaklu. A onoga trenutka kada je Luka Modrić fenomenalnim pogotkom zaparao mrežu Turaka atmosfera na Gatu Karoline Riječke je postala prava nogometna, a navijanje Riječana ravno onom naših sunarodnjaka na Parku prinčeva.


Foto R. Brmalj


Foto R. Brmalj



Kiša je pokvarila uvod u prvu utakmicu hrvatske nogometne reprzentacije na Euru, a niti početak utakmice nije baš donio previše razloga za neku pretjerano izraženu navijačku euforiju. Da se na ekranu odvija nešto važno postalo bi jasno tek kada bi se pljeskom nagradio poneki odličan potez Čačičevih izabranika, kada bi se zrakom prolomio pokoji uzdah ili bi se navijanje s Parka prinčeva stidljivo prenijelo ispred riječkog video-zida. No, kako to obično biva kada je sport u pitanju, sve se promijenilo samo jednim velemajstorskim potezom najboljeg hrvatskog nogometaša. Luka Modrić u 41. minuti nije samo zapalio Park prinčeva, oduševljenje je eruptiralo i na Gatu Karoline Riječke.




Na startu drugog dijela gotovo istovremeno Parizom i Rijekom zaorilo se »bježite ljudi, bježite iz grada…«, a sve atraktivnija igra hrvatskih nogometaša do te je mjere razbuktala riječke navijačke strasti da su se Gatom Karoline Riječke prolomile i prve ovacije. Prvi ih je, naravno, zaslužio Luka Modrić, drugi je sretnik bio riječki miljenik Andrej Kramarić kada se ukazao u kadru nekoliko trenutaka prije no što je ušao u igru, a trećim su ovacijama Riječani nagradili borbenost i požrtvovnost Vedrana Ćorluke.


Naravno, ovacijama je dočekan i kraj utakmice koja je kod mnogih vratila vjeru da ova generacija nogometaša definitivno može napraviti nešto veliko. Morat će to, doduše, potvrditi i protiv Čeha 17. lipnja, a »Novi list korner« već sada čeka spreman.