Potpora iz Rijeke

Riječki HDZ podržao Karamarka i napao Varaždince: ‘Treba izmjeriti maligane u zagorskom zraku’

Damir Cupać

Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Mogu samo ironično poručiti da bi trebalo izmjeriti maligane u zagorskom zraku. Potpisi saborskih zastupnika pokazali su da stojimo iza predsjednika Karamarka koji je izabran pred dva mjeseca na čelo najjače hrvatske stranke, izjavio je Vukelić



RIJEKA  Predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić poručio je da stranački ogranak na Jadranskom trgu 1 apsolutno stoji i podržava Tomislava Karamarka koji je za predsjednika stranke izabran pred dva mjeseca.


Njegovo je mišljenje da su kolege iz varaždinskog HDZ-a iznijele osobni stav i da je to politički neodgovorno ponašanje.


– Izaći u javnost s takvim zahtijevima bez konsenzusa s članstvom je neodgovorno. Mogu samo ironično poručiti da bi trebalo izmjeriti maligane u zagorskom zraku. Potpisi saborskih zastupnika pokazali su da stojimo iza predsjednika Karamarka koji je izabran pred dva mjeseca na čelo najjače hrvatske stranke, izjavio je Vukelić.




Predsjednik riječkog HDZ-a nema nikakve dvojbe ni kada je riječ o odnosu premijera i dva potpredsjednika vlade.


– Riječ je o situaciji koju je jednostavno iščitati i protumačiti – ne može premijer tražiti odstupanje dvojice stranačkih čelnika koji su omogućili formiranje većine i samim tim imenovanje premijera na tu funkciju. Vidjet ćemo kako će sve završiti, ali jasno je da premijer nije u pravu, uvjeren je Vukelić, dodavši, prije nego što je morao nastaviti rad u saborskim klupama, da će HDZ iz cijele ove priče na čelu s Karamarkom izaći kao pobjednik.