Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Health Benefit

foto Riječka udruga "...I djeci s ljubavlju" u Beču predstavila nacionalni projekt "Želimo vježbati vid"

Foto Sandy Uran
Foto Sandy Uran
Autor:
Objavljeno: 10. prosinac 2018. u 18:19 2018-12-10T18:19:09+01:00

Cilj projekta je predstavljanje problematike slabovidne djece u Hrvatskoj, kojoj je neophodno osnivanje Centra za rehabilitaciju vida

BEČ - Udruga "...I djeci s ljubavlju" iz Rijeke gost je na ovogodišnjem izdanju Konvencije Health Benefit u Beču koja se održava  Kursalonu i Hofburgu. Prvog dana članovi udruge s predsjednicom Liviom Mjeda imali su priliku uživati u prekrasnom koncertu  Salonorchestera Alt Wien što je upriličen u Kursalonu.

Na programu večeri pod nazivom "Bečki valcer show" bila su djela Johanna Straussa, W.A. Mozarta i Franz von Suppea. Bio je to pravi užitak za sve goste na ovoj posebnoj večeri kojim je inaugurirana 2. konvencija Health Benefit. Drugog dana konvencije svoje djelovanje predstavila je riječka udruga "...I djeci s ljubavlju". Predstavljanju su nazočili dr. Marijan Gjukić, organizator konvencije, te europarlamentarka Ruža Tomašić.

U jednom od četiri salona renomiranog bečkog Kursalona predsjednica Udruge "...I djeci s ljubavlju" Livia Mjeda predstavila je svoj nacionalni projekt "Želimo vježbati vid", što se provodi pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Livia Mjeda istaknula je kako je cilj predstavljanje problematike slabovidne djece u Hrvatskoj, kojoj je neophodno osnivanje Centra za rehabilitaciju vida.

Udruga je dosad uspostavila suradnji sa Savezom slijepih PGŽ, Udrugom slabovidnih Istarske županije te Udrugom slabovidnih iz Splita, te Studiom Prime iz Osijeka, a od iznimne im je važnosti uspostaviti suradnju i s udrugama i partnerima iz Austrije i Europe.

Ovom prigodom Livia Mjeda održala je i video prezentaciju dobrotvornog malonogometnog turnira, na kojem su, u sklopu projekta "Želimo vježbati vid", sudjelovale ekipe riječkih gradskih vijećnika i veterana NK Rijeke. Prikazan je i edukativni crtani film "Otvori oči".

IMG_0344

IMG_0234

IMG_0245

IMG_0268

IMG_0333

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.