CACIB u Rijeci

U Centru Zamet i oko njega 1.600 pasa iz 23 zemlje

Biljana Savić

Foto Marko GRACIN

Foto Marko GRACIN

Izložbe i ove godine imaju humanitarni aspekt, pa će tako Sportski kinološki klub, već tradicionalno, dio prikupljenih sredstava odvojiti za pomoć Društvu za zaštitu životinja – Azilu na Viškovu. Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna



RIJEKA Međunarodne izložbe pasa CACIB počele su u Centru Zamet i na trgu ispred njega.


CACIB 2016 / Foto Marko GRACIN


CACIB 2016 / Foto Marko GRACIN





Koliko je pasa danas bilo po cijelom Zametu, moglo bi se reći da su se izložbe odvijale po svim zametskim ulicama, kuda su prolazili šarplaninci, bordoške doge, kavkaški ovčari i brojne druge pasmine, mnogima posve nepoznate i samim tim egzotične.  Riječ je o dvjema izložbama, jedna se odvija danas, a druga je na redu sutra, a ono što nude ljubiteljima pasa i natjecateljima zaista je impresivno – 1.600 pasa, 152 pasmine iz 23 zemlje, pa tako ove godine čak gostuje i izlagač iz SAD-a.


CACIB 2016 / Foto Marko GRACIN


CACIB 2016 / Foto Marko GRACIN



Najveći broj izlagača, njih čak polovica, dolazi iz susjedne Italije. O visokoj razini ovoga natjecanja govori i činjenica da se sudačka lista sastoji od 14 istaknutih međunarodnih kinoloških sudaca iz Australije, Velike Britanije, Irske, Portugala, Španjolske, Švedske, Norveške, Finske, Litve, Slovenije i Hrvatske.


CACIB 2016 / Foto Marko GRACIN


CACIB 2016 / Foto Marko GRACIN



Kako nam je u ime organizatora riječkog CACIBA pojasnila Julija Vukušić, izuzev natjecanja pasa unutar pasmine i kategorije mladoga i odraslog psa, i danas i sutra je biranje najljepšeg mladog i odraslog psa izložbe, a u nedjelju između tih četiriju kandidata bit će izabran i najljepši pas riječkog CACIB-a.



Izložbu je u ime pokrovitelja, Grada Rijeke, otvorio gradonačelnik Vojko Obersnel koji je čestitao organizatorima, Sportskom kinološkom klubu Rijeka u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom, na impresivnom broju  izlagača i pasa i svima poželio dobro druženje i uspjeh. 



Izložbe i ove godine imaju humanitarni aspekt, pa će tako Sportski kinološki klub, već tradicionalno, dio prikupljenih sredstava odvojiti za pomoć Društvu za zaštitu životinja – Azilu na Viškovu. Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna.