Sanacija ceste od Žabice do Mlake

Radovi na zamjeni asfalta: Prometne gužve u središtu Rijeke

Damir Cupać

Radovi na zamjeni asfalta na državnim cestama, otvaranjem gradilišta u Krešimirovoj ulici ušli su u fazu kada će neizbježno izazivati zastoje i gužve u riječkom prometu. I dok sanacija Šetališta XIII. divizije prolazi relativno bezbolno, danas su u središtu grada nastajale su gužve zbog zatvaranja sjevernog traka Krešimirove kolone kroz cijelu Adamićevu i Fiumaru



RIJEKA  Radovi na zamjeni asfalta na državnim cestama, otvaranjem gradilišta u Krešimirovoj ulici ušli su u fazu kada će neizbježno izazivati zastoje i gužve u riječkom prometu. I dok sanacija Šetališta XIII. divizije prolazi relativno bezbolno, već danas u središtu grada nastajale su gužve zbog zatvaranja sjevernog traka Krešimirove kolone kroz cijelu Adamićevu i Fiumaru. Potvrdio je to voditelj Sektora prometa u Rijeka prometu Danijel Frka. Dodatan pritisak na stisnute riječke ulice prema centru izvršili su turisti koji su zbog lošijeg vremena odlučili doći u grad.


– Kao što smo i najavili, radovi u Krešimirovoj su počeli, postavljena je signalizacija, a za početak su se počele uređivati šahte na sjevernom traku od Žabice do Mlake. Tijekom dana bio je pojačan promet i stvarale su se gužve. Apeliramo na građane da izbjegavaju Krešimirovu ulicu i neka koriste alternativni koridor ulicama  Rikarda Benčića – Franje Čandeka – Vukovarska – Viktora Cara Emina – Fiorello la Guardia – Pomerio – Žrtava fašizma – Fiumara, izjavio je Frka.


Radovi od Trga Žabica do Mlake izvodit će se u tri faze. Nakon što se sanira sjeverni trak, u drugoj fazi kreće zamjena asfalta na južnom traku, a u trećoj fazi sanirala bi se preostala dva, središnja prometna traka. Predviđeni rok trajanja radova je 30 dana, odnosno do 20. kolovoza 2014. godine, nakon čega će se radovi nastaviti u Zvonimirovoj ulici, a o čemu će se izdati posebna obavijest.