Nova generacija solista

Popularni novogodišnji koncerti u HNK Ivana pl. Zajca

P. N.

Miroslav Homen i Robert Homen na lanjskom koncertu / Foto arhiv HNK I. pl. Zajca

Miroslav Homen i Robert Homen na lanjskom koncertu / Foto arhiv HNK I. pl. Zajca

Pod ravnanjem Miroslava i Roberta Homena, kao solisti nastupit će pijanistica Petra Bugarin i violinist Ivan Graziani



Popularni novogodišnji koncerti riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra Opere na programu su danas, sutra i 30. prosinca s početkom u 20 sati, a pod dirigentskim vodstvom dvojice Homena – maestra Miroslava Homena i maestra Roberta Homena – predstavit će novu generaciju riječkih glazbenika – mlade soliste, pijanisticu Petru Bugarin i violinista Ivana Grazianija – obavijestilo je riječko kazalište.


Atraktivan program počinje uvertirom Straussove operete »Šišmiš«, nastavlja se Adagiom iz baleta »Spartak« Arama Hačaturjana dok će prvi dio koncerta okončati izvedba Gershwinove »Rapsodije u plavom« za klavir i orkestar.


Uz neizostavne i omiljene polke i valcere Johanna Straussa Mlađeg – Carski valcer, Trič-trač polku, Anninu polku, Perpetuum Mobile i Eljen a Magyar – u drugom dijelu koncerta publika će čuti i popularni Valcer br. 2 Dmitrija Šostakoviča te »Ciganske napjeve« za violinu i orkestar Pabla de Sarasatea, ali i obavezni valcer »Na lijepom plavom Dunavu« koji se smatra zaštitnim znakom novogodišnjih koncerata, te brzi »Radetzky marš« Johanna Straussa Starijeg, a posjetitelje svake večeri očekuju i posebna iznenađenja – najavljuje kazalište.




Novogodišnji koncert prvi put našao se na repertoaru HNK-a Ivana pl. Zajca 30. prosinca 1982. godine da bi ubrzo postao jedan od najomiljenijih i najposjećenijih kazališnih programa.