Prijem na Korzu 16

Osnovnoškolci generacije: ulaganje u obrazovanje se isplati

Slađana Vignjević



RIJEKA U Salonu Grada Rijeke gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima ugostio je 25 učenika generacije riječkih osnovnih škola koji su stigli u pratnji razrednika i ravnatelja. 


– Impresioniran sam vašim biografijama i činjenicom da ste, osim u školi, izuzetno uspješni u sportu i na  mnogim drugim životnim poljima. Možda će vam zvučati kao otrcana fraza, ali uistinu je lijepo ulagati u sebe i znanje, iako trenutačno živimo u vremenu kada to baš ne izgleda tako. No, svi mi koji imamo određene godine i životno iskustvo možemo vam potvrditi da se ulaganje u obrazovanje ipak u konačnici uvijek isplati, kazao je gradonačelnik učenicima koji su se pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazali i u mnogim izvannastavnim, izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima. 


Učenici generacije su Viktorija Štefan (Belvedere), Lana Finderle (Brajda), Lucija Sokolić (Centar), Martina Ban (Dolac), Liana Šošo (Eugen Kumičić), Antonio Protega (Fran Franković), Enea Dessardo (Gelsi), Matea Bačić (Gornja Vežica), Katarina Radman (Ivana Zajca), Filip Konić (Kantrida), Tino Fadljević (Kozala), Nika Nikolac (Nikola Tesla), Lora Cindirić (Pećine), Ivan Buškulić (Pehlin), Viktor Škorjanc (Podmurvice), Mia Šestan (San Nicolo), Martina Delač (Srdoči), Iris Ilišinović (Škurinje), Stefan Lončar (Trsat) , Marin Sinožić (Turnić), Antonio Karneluti (Vežica), Dorian Dragičević (Vladimir Gortan), Andraa Stroligo (Zamet), Ema Žeželić (Grivica) i Anna Krezo (Osnovna waldorfska škola).  




Na dar su dobili komplet CD-a i knjigu »Kako čitati grad« Radmile Matejčić.