Upitan promet na četiri trake od 1.lipnja

Muke po Riječanima: Zvonimirova ulica asfaltirana, pa odmah raskopana zbog puknuća cijevi

Marinko Glavan

Iz Osijek Koteksa nismo dobili ni odgovor na pitanje hoće li puknuće vodovodne cijevi odgoditi otvaranje svih četiriju traka za promet



RIJEKA  Netom po polaganju završnog sloja asfalta u Zvonimirovoj ulici kraj gradilišta Zapadnog trgovačkog centra, ulica je – raskopana.


Na sjevernom dijelu kolnika, gdje je radnicima Osijek Koteksa još preostalo icrtati horizontalnu prometnu signalizaciju da bi ulica bila spremna za promet vozila na sve četiri trake pukla je vodovodna cijev, zbog čega je posve novi asfalt na mjestu puknuća cijevi morao biti izrezan i uklonjen u duljini od desetak metara. 


Iako ni iz Osijek Koteksa ni iz Vodovoda i kanalizacije nije bilo moguće dobiti točnu informaciju o događaju, prema neslužbenim informacijama pukla je cijev »starog« vodovoda, vjerovatno uslijed prolaska teških strojeva prilikom radova na asfaltiranju kolnika, dok novoizgrađena dionica vodovoda nije oštećena.




Iz Osijek Koteksa nismo dobili ni odgovor na pitanje hoće li puknuće vodovodne cijevi odgoditi otvaranje svih četiriju traka za promet, najavljeno za prvi lipanj, no kako je vodovodna cijev popravljena, cesta bi tijekom srijede ili najkasnije u četvrtak trebala biti puštena u normalan promet, nakon gotovo godinu dana radova na njenoj rekonstrukciji za potrebe prilaza novom trgovačkom centru, a jedina posljedica bit će ružna »zakrpa« na novom kolniku.


Tako je možda i bolje, kažu zli jezici, jer bi nenaviklim Riječanima pravi šok u stvari predstavljala vožnja čak 550 metara dugom dionicom bez ijedne zakrpe ili stršeće šahte, bez obzira o kojoj je gradskoj ulici riječ.