Strojevi GP Krka idu dalje

Radovi u Rijeci: u ponedjeljak počinje obnova kolnika od Žabice do Mlake

Damir Cupać

Radovi će trajati do 20. kolovoza i odvijat će se u tri faze: u 1. fazi asfaltirat će se sjeverni trak od Žabice do Mlake, u 2. fazi južni trak od Mlake do Žabice, a u 3. fazi preostala dva središnja traka. Promet dozvoljen samo Autotroleju, interventnim i vozilima stanara



RIJEKA  U ponedjeljak, 21. srpnja 2014. godine, kreće prvi pravi test za protočnost riječkog prometa tijekom realizacije velikog projekta zamjene asfalta na državnim cestama kroz Rijeku. Naime, građevinski strojevi dolaze u Krešimirovu ulicu na dionici od Trga Žabica do Mlake odnosno raskrižja Krešimirove i Ulice Milutina Barača.


  Prva dionica ovoga 13 milijuna kuna vrijednog projekta koji financiraju Hrvatske ceste, a radove izvodi GP Krk već je krenula početkom ovog tjedna na istočnom dijelu grada, a riječ je o sanaciji 1,8 kilometara kolnika na Šetalištu XIII. divizije na Pećinama. Ti bi radovi trebali biti gotovi do 1. kolovoza kada će početi obnova kolnika u Ulici Janka Polića Kamova.


  Radovi u središtu grada izvodit će se u tri faze: u 1. fazi asfaltirat će se sjeverni prometni trak od Žabice do Mlake, u 2. fazi južni trak od Mlake do Žabice, a u 3. fazi preostala dva središnja traka. U Rijeka prometu navode da je zaobilazni smjer kretanja prometa sljedećim ulicama tzv. sjevernog gradskog koridora: Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-Viktora Cara Emina-Fiorella la Guardie-Pomerio-Žrtava fašizma-Fiumara.




  – Predviđeni rok trajanja radova je 30 dana odnosno do 20. kolovoza, nakon čega će se radovi nastaviti u Zvonimirovoj ulici, o čemu će se izdati posebna obavijest. Komunalno društvo Autotrolej izdat će zasebnu obavijest o prometovanju autobusa javnog gradskog prijevoza za vrijeme izvođenja ovih radova, najavljuju iz Rijeka prometa.


  U toj gradskoj tvrtki i u Gradu Rijeci još jednom naglašavaju da je cijeli projekt izuzetno složen jer obuhvaća najvažnije prometnice na području od Preluka do Plumbuma, te su stoga za radove u najužem gradskom središtu odabrani upravo ljetni mjeseci kada je promet smanjen u odnosu na ostali dio godine.


  – Iako su Hrvatske ceste i Grad Rijeka poduzeli su sve potrebne mjere da radovi što manje remete uobičajeno odvijanje prometa, gužve u prometu oko zone gradilišta su neizbježne pa se mole vozači da za svoja putovanja biraju obilazne pravce, apeliraju iz Rijeka prometa.  

  Radovi na prometnicama obavljat će se u fazama i to na način da se na dionicama na kojima se odvijaju radovi omogući ograničeno odvijanje prometa jednim prometnim trakom, samo za autobuse javnog gradskog prijevoza, vozila stanara te vozila interventnih i komunalnih službi, a za sav ostali promet predviđeni su zaobilazni pravci. Radno vrijeme izvođenja radova je od sedam do 17 sati radnim danom, te od sedam do 15 sati subotom, dok se nedjeljom ne radi.


 U Rijeka prometu još jednom pozivaju stanare i vozače da do početka radova uklone svoja vozila iz zone gradilišta, te da koriste druge površine za parkiranje.


  – Vozila parkirana u zoni gradilišta biti će premještena specijalnim vozilom »pauk« na područje izvan gradilišta ili na odlagalište premještenih vozila na Brajdici. Za sve informacije o premještenim vozilima na raspolaganju je info telefon 051 377 340, od sedam do 21 sat radnim danom, subotom od sedam do 14 sati. Sve informacije o odvijanju prometa za vrijeme izvođenja radova mogu se dobiti na info telefon 051 352 500 od sedam do 15 i 30 sati, zaključuju u Rijeka prometu.