Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
20. obljetnica od vojno-redarstvene akcije Oluja

foto/video Proslava "Oluje" u Kastvu: Druženje uz fažol u Loži

Proslavu su organizirali Grad Kastav i Udruga branitelja / Foto M. ANIČIĆ
Proslavu su organizirali Grad Kastav i Udruga branitelja / Foto M. ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. kolovoz 2015. u 19:24 2015-08-05T19:24:47+02:00

Nakon svečane mise u crkvi Sv. Jelene Križarice održano je prigodno druženje uz fažol u gradskoj Loži. Proslava 20. obljentice Oluje uključivala je i sportske aktvinosti

RIJEKA  Dvadeseta obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja te Dana hrvatskih branitelja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti obilježena je u Kastvu nizom događanja u zajedničkoj organizaciji Grada i, ove godine osnovane, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav.

R58am15
Druženje uz fažol u povodu proslave obljetnice Oluje / Foto Marin Aničić

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Kastav, a vijenci su položeni i kod križa crkve Sv. Jelene Križarice. Svečanom obilježavanju Dana pobjede pridružilo se i Glazbeno društvo Spinčići, kojeje držalo promenadni koncert naTrgu Matka Laginje. Nakon svečane mise u crkvi Sv. Jelene Križarice održano je prigodno druženje uz fažol u gradskoj Loži. Proslava 20. obljentice Oluje uključivala je i sportske aktvinosti. U Školskoj sportskoj dvorani održan je turnir u malom nogometu na kojem su sudjelovali timovi veterana HNK Rijeka, Medicinara, MNK  Kastav i Udruge hrvatskih branitelja Kastav. UHBDR Kastav broji sedamdesetak članova, na čelu s predsjednikom Marinom Grbcem. U udruzi su ujedinjeni branitelji, invalidi, veterani i dragovoljci Domovinskog rata, svjesni, kažu, da se branitelji moraju pobrinuti sami za sebe, inače im niti drugi neće pomoći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.