Ciljevi i program

Predstavili se kandidati »Liste za pet« kostrenskih Laburista

Barbara Čalušić



Kandidati »Liste za pet« kostrenskih Laburista predstavli su se u Kostreni zajedno s nositeljicom liste i kandidatkinjom za načelnicu Gordanom Vukoša i njezinim zamjenikom Žarkom Seršićem. Na listi su još Tatjana Noković, Matko Karninčić, Sandra Seršić, Evald Robič, Jasna Suzanić-Karninčić, Marko Mirković, Dragana Doderović, Dušan Vukoša, Laura Tot, Sonja Rakić i Vedrana Vukušić.


Jedan od ciljeva ove liste je ravnopravan razvoj cijele Kostrene s posebnim naglaskom na Svetu Barbaru i Vrh Martinšćice za koje Gordana Vukoša smatra da su zanemareni dijelovi Kostrene, unatoč činjenici što se upravo na tim mjestima nalazi industrija koja puni kostrenski proračun. Na pitanje znači li to da se Laburisti zalažu za ekološku rentu koju u svom programu predlaže kostrenski HDZ, Vukoša je pojasnila da ova lista u te dijelove planira prvenstveno dovesti svu infrastrukturu koja se dosad nije nalazila ni u općinskim planovima.


– Ekološka renta nije lako ostvarivo obećanje jer podrazumijeva zakonske izmjene, dok mi obećavamo jednak razvoj svih dijelova Kostrene – poručila je Vukoša.