Kontraskup

Poruka s Molo longa: Zaokružite ZA jer je to vrijednost hrvatskog naroda

Siniša Pucić



RIJEKA Građanska inicijativa »U ime obitelji« dan uoči referenduma organizirala je po cijeloj Hrvatskoj Dan za obitelj, koja je u Rijeci okupila mnoge mlade obitelji s djecom na šetnju lukobranom.


Na taj način su, kako kažu inicijatori, mnogi gradovi poput ruku majki i očeva koje će zagrliti veliko bogatstvo Hrvatske, a to su obitelji.


 – Pozivamo sve ljude dobre volje da izađu na referendum. Vjerujemo da je, unatoč angažmanu kampanje koja je usmjerena protiv najvećih vrednota, u našim sugrađanima ostalo ipak dovoljno snage i razboritosti da na referendumu zaokruže ZA brak koji je zajednica muškarca i žene. Definicija braka kao zajednice muškarca i žene proizlazi iz vrijednosti, kulture te identiteta hrvatskog naroda. Jasno definiranje braka kao upravo takve zajednice u Ustavu RH imat će snažan pozitivan učinak, ne samo na zakonodavstvo već i na cijelo društvo, istaknula je Valentina Jerković ispred Građanske inicijative »U ime obitelji«, naglasivši kako se prema istraživanjima izjednačavanju istospolnog partnerstva i braka te posvajanja djece od strane istospolnih parova protivi velika većina građana Republike Hrvatske.