Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Policijski izvještaj

video Ponoćna potjera u Rijeci: Maloljetnik je bježao vozeći slalom na cesti, jurio je kroz crvena svjetla pa se na koncu zabio u zid

foto: screenshot
foto: screenshot
Autor:
Objavljeno: 20. svibanj 2019. u 21:42 2019-05-20T21:42:00+02:00

Kad su ga napokon stigli, utvrdili su da se radi o maloljetniku starom 17 godina, koji, dakako, nema vozačku dozvolu. Pritom je bio i pijan, odnosno kako to policija kaže: "pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg". To nije sve: za automobil nije imao važeću prometnu dozvolu. Rok važenja joj je, naime, istekao.

Filmska potjera dogodila se u ranim jutarnjim satima subote na riječkim ulicama. Policija je oko 2,45 sati pokušala zaustaviti renault riječkih registracijskih oznaka, koji je u Trpimirovoj ulici prošao kroz raskrižje, iako mu je na semaforu bilo crveno svjetlo. Vozač se na policijske namjere nije obazirao, nego je stao na gas, nastavljajući s vožnjom u smjeru ulice Riva, zatim preko ulica Ivana Zajca, Fiumare sve do ulice Žrtava fašizma. Pritom je redom prolazio kroz "raskrižja pod crvenim svjetlom".

- Prilikom bijega nepropisno je pretjecao druga vozila takozvanom slalom vožnjom, a u ulici Žrtava fašizma se kretao i zabranjenim smjerom. Kretanje je nastavio u smjeru Belvedera, odnosno Kozale, gdje je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna vozila te u zid, izvijestila je riječka policija.

Kad su ga policajci napokon stigli, utvrdili su da se radi o maloljetniku starom 17 godina, koji, dakako, nema vozačku dozvolu. Pritom je bio i pijan, odnosno kako to policija kaže: "pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg". To nije sve: za automobil nije imao važeću prometnu dozvolu. Rok važenja joj je istekao.

- Zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i počinjenja drugih prometnih prekršaja, 17-godišnjak je procesuiran i sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je policija.

Da u noćnim satima na riječkim ulicama valja biti više nego oprezan, govori i ovaj video objavljen na Facebooklu prije četiri mjeseca u Facebook grupi "Snimke prometnica".

Na snimci vidimo kako nesavjesni vozač prolazi kroz crveno svjetlo, dok pješak pokušava preći cestu na označenom pješačkom prijelazu. I u ovom slučaju reagirala je policija koja se zatekla na licu mjesta. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.