Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Oprez na cestama

Policija u PGŽ pojačano nadzire vozače mopeda i motocikala

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 8. travanj 2013. u 10:16 2013-04-08T10:16:10+02:00

RIJEKA U ponedjeljak, u vremenu od 12  do 16  sati, djelatnici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske provodit  će akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala. 

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje se sve veći broj mopeda i motocikla, pa je cilj akcije ukazati vozačima mopeda i motocikaa na poželjna ponašanja u prometu, ali i drugim vozačima na njihovu prisutnost u prometu.

Akcija će biti provedenai u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila i djelatnicima radionica za servisiranje i popravak mopeda i motocikala. Tako će se za vrijeme trajanja akcije u Rijeci na Titovom  trgu nalaziti uređaji za utvrđivanje najveće brzine kretanja mopeda koji ukazuju na povećanje zapremine motora, a samim tim i na skidanje blokada i mijenjanje tehničkih (tvorničkih) karakteristika motora.    
       Tijekom akcije policija će nadzirati i ostale sudionike u prometu, posebice one koji grubo krše prometna pravila i propise.

Vozači i putnici na mopedima i motociklima čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu, a najčešće su sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama.  Tijekom 2012. godine na području  Policijske uprave primorsko-goranske u prometnim nesrećama smrtno je stradalo deset vozača motocikala  i dva vozača mopeda, što čini 38,4 posto od ukupnog broja smrtno stradalih osoba u prometu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.