Besplatna usluga

Otvorena nova garaža Zagrad B: Od danas do kraja kolovoza besplatno parkiranje

Darko Pajić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

RIJEKA  Danas u 7 sati otvorena je nova garaža Zagrad B sa 298 parkirnih mjesta, koje će svi građani moći beplatno koristiti tijekom kolovoza. Za sva vozila glavni ulaz u garažu je u Ulici Ivana Pavla II, a po isteku besplatne usluge u kolovozu, od 1. rujna do 31. prosinca ove godine, na snazi će biti akcijske cijene parkiranja. U razdoblju od 7 do 18 sati cijena parkiranja bit će 7 kuna po satu s tim da će se treći sat parkiranja i svaki nadalje naplaćivati 4 kune. Od 18 do 7 sati ujutro cijena parkiranja bit će 3 kune po satu, a nedjeljom i blagdanima iznosit će 3 kune po satu za cijeli dan.

Ukupno 15 mjesta u garaži prilagođeno je osobama smanjene pokretljivosti, a u sklopu ulazne etaže postavljena su četiri aparata za punjenje električnih vozila, usluge koja će do daljnjega također biti besplatna.


Garaža Zagrad B dio je garažno-poslovno-stambenog kompleksa čija je izgradnja planirana u tri faze od kojih su, dovršetkom garaže, završene prva i druga faza. Treća faza realizacije kompleksa tek predstoji i uključuje izgradnju stambeno-poslovnih nadzemnih zgrada s dvije do pet etaža. Garažom Zagrad B upravlja tvrtka Rijeka plus.