Desetogodišnjak ozlijeđen na plaži Vila Nora

Opasni tobogan: dječak ostao bez dijela prsta na ruci

Barbara Čalušić

U Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke kazali su nam da nisu obavješteni o ovom slučaju, a konkretne odgovore moći će dati tek nakon što dobiju više saznanja o samom događaju



RIJEKA Bezbrižna igra desetogodišnjeg dječaka na plaži Vila Nora na Kantridi prošle se nedjelje pretvorila u pravi šok za dijete i njegove roditelje kad je desetogodišnjak, spuštajući se niz tobogan na plaži, ostao bez dijela prsta na lijevoj ruci. Kako je točno došlo do ozljede, njegova majka Tatjana Raste Božić dva dana nakon incidenta još uvijek ne može sa sigurnošću reći jer je, kako kaže, njezin Antonio u velikom šoku i ne želi razgovarati o svojoj ozljedi. Novinarima se obratila nakon što je obavijestila policiju, a želja joj je da slučaj njezinog sina bude upozorenje roditeljima brojne djece koja kupaju na plaži Vila Nora. 


– Puno se djece pa i odraslih tamo spušta niz tobogan. Moj sin se često spuštao i u nedjelju se također spustio par puta prije nego što se ozlijedio. Ja sam bila na ručniku u blizini i u jednom trenutku moj Antonio je do mene došao uplakan. Pokazao mi je ruku i rekao: »Mama, vidi što mi se dogodilo«, govori majka ozlijeđenog desetogodišnjaka kojem je liječnička pomoć pružena na Zavodu za dječju kirurgiju i ortopediju Kliničkog bolničkog centra Rijeka na Kantridi. Dječaku je ambulantno amputiran vrh četvrtog prsta lijeve ruke i nakon sanacije ozljede otpušten je na kućnu njegu.


– Pokušavala sam naći dio prsta, pomagali su mi i kupači koji su se tamo našli, no nismo uspjeli. Antonija smo odveli na Kantridu i tamo mu je amputiran dio prstenjaka na lijevoj ruci. Tješim se činjenicom da je dešnjak. Upozorila sam i policiju na ovaj tobogan, a o tome sam putem Facebooka obavijestila i gradonačelnika Vojka Obersnela. Nisam još dobila nikakav odgovor. Mi smo još uvijek u velikom šoku, i sin i ja u nedjelju smo proživjeli traumu. Kada ga pitam kako se to točno dogodilo, ne želi razgovarati o tome i odmah se rasplače, a ja ga ne želim forsirati. Ipak, željela bih na ovaj slučaj upozoriti javnost kako se ovo što se dogodilo mom Antoniju ne bi dogodilo još nečijem djetetu, poručuje Tatjana Raste Božić. 




Inače, Grad Rijeka godišnje za uređenje plaža na svom području izdvaja višemilijunske iznose. U Odjelu gradske uprave za komunalni sustav kazali su nam da nisu obavješteni o ovom slučaju, a konkretne odgovore moći će dati tek nakon što dobiju više saznanja o samom događaju. 


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista, u srijedu, 23. srpnja 2014.