Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. veljače 2020.
Vasilić ponovo na čelu PGS-a

foto Oleg Butković zbunio sve prisutne na skupu PGS-a i Amsterdamske koalicije

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2019. u 19:56 2019-05-16T19:56:00+02:00

'Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih', rekao nam je Butković koji je nakon toga imao stranački sastanak u Rijeci, a PGS-ovcima je poručio: - Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Svi zajedno radimo na boljitku ovog kraja, i ja prihvaćavam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama

DRAŽICE Na izbornoj konvenciji održanoj u Dražicama Darijo Vasilić izabran je još jednom za predsjednika Primorsko-goranskog saveza, zamjenica će mu biti Tea Mičić Badurina, a politički tajnik ostaje Franjo Butorac.

Na skupu su bili svi čelnici koalicijskih partnera PGS-a, Amsterdamske koalicije, kao i SDP-a, ali jedan od najzanimljivijih detalja bio je posjet predstavnika HDZ-a, ministra i županijskog čelnika HDZ-a Olega Butkovića, čijem su se prisustvu na skupu stranke koja nikad nije surađivala s HDZ-om začudili svi redom.

g1605br4
Izborni skup PGS-a / Snimio Roni BRMALJ

Butković je međutim bio prijateljski raspoložen: - Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih, rekao nam je Butković koji je nakon toga imao stranački sastanak u Rijeci, a PGS-ovcima je poručio: - Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Svi zajedno radimo na boljitku ovog kraja, i ja prihvaćavam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama.

Održali ste se kao mala stranka unatoč najezdama velikih stranaka, i dobro je da postoji jaka regionalna stranka na jednom području, rekao je Butković i otišao na svoj sastanak u HDZ. 

- Baš je dobro da je ministar otišao pa ga sada možemo ogovarati, rekla je šaleći se Anka Mrak Taritaš, dok je šef HSS-a Krešo Beljak s govornice poručio kako Butkovića smatra "jednim od rijetko normalnih HDZ-ovaca".

Iako najčešće poručuje da HDZ treba zabraniti, Beljak i Butković lijepo su se napričali uoči skupa, a Butković je podsjetio da su njihove stranke još u suradnji, primjerice, i u Novom Vinodolskom.

IDS-ovce ministar mora nije impresionirao te su Boris Miletić i Valter Flego poručili kako Istra daje preko milijardu kuna godišnje u državni proračun više nego joj se vraća, pa su zato od Vlade imali pravo tražiti da spasi Uljanik, što ona nije učinila, kazali su.

- Zar moramo ovisiti o odlukama Vlade? Zamjeraju nam da je u Uljanik uloženo 3,2 milijarde kuna, a to je ono što je Istra uplaćivala u samo u tri godine u državni proračun, i svejedno Uljanik nije sačuvan, rekao je Boris Miletić.

Kritizirao je desnicu općenito:- Nemamo što razgovarati s onima koji oslobođenje Hrvatske od fašizma nazivaju drugim imenom, kao okupaciju, rekao je Miletić.

Krešo Beljak poručio je HDZ-ovcima da se ugledaju na Rijeku, Istru, PGŽ i Samobor - to su najnaprednije sredine, ali samo zato jer u njima HDZ nikad nije bio na vlasti, zaključio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.