Na žalost vozača

Odzvonilo besplatnom parkingu: Počela naplata parkiranja u novoj garaži Zagrad B

Marinko Glavan

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

 Cijena parkiranja radnim danom od 7 do 18 sati je sedam kuna za svaki od prva tri sata, te 4 kune za svaki idući sat



RIJEKA S prvim danom rujna započela je i naplata parkiranja u garaži Zagrad B, po cijeni od sedam kuna na sat za prva tri sata, na žalost brojnih riječkih vozača koji su tijekom kolovoza besplatno parkirali svoja vozila u toj gradskoj garaži.


Tu su mogućnost obilato i koristili, pa je, unatoč manjem broju vozila na riječkim ulicama u mjesecu godišnjih odmora, garaža u jutarnjim satima dosad često bila popunjena do posljednjeg mjesta. Početak naplate prakiranja donio je i nešto više slobodnih mjesta u Zagradu B, posebno na nižim etažama, a prema informacijama iz Rijeka plusa, gradske tvrtke koja upravlja garažom, prvi dan naplate protekao je bez tehničkih poteškoća. 


Radi lakšeg prilaza garažama Zagrad i Zagrad B proteklog je tjedna izmijenjen prometni režim u Barčićevoj ulici, koja je sada cijelom duljinom dvosmjerna, od Jadranskog trga, sve do spoja s Ulicom Ivana Pavla II, odnosno skretanja prema dvjema garažama. 




Garaža Zagrad B vozačima nudi 298 parkirnih mjesta, od čega je 15 za invalide, a četiri su opremljena uređajima za punjenje baterija električnih vozila. Cijena parkiranja radnim danom od 7 do 18 sati je sedam kuna za svaki od prva tri sata, te četiri kune za svaki idući sat. Od 18 do 7 sati cijena je tri kune po satu, jednako kao i nedjeljom i blagdanom. 


U ponudi su i tjedne parkirne karte po cijeni od 250 kuna, a plaćanje je moguće i prepaid karticama. Mjesečne parkirne karte, kao i povlaštene karte za fizičke i pravne osobe dostupne su u šalter sali na Jelačićevom trgu 3.