Dvodnevni boravak u Hrvatskoj

Oduševio ga Kvarner: Šeik Al-Thani danas posjetio Rijeku i Opatiju

Aleksandra Kućel Ilić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Nakon vjerskog obreda, šeik Hamad bin Khalifa Al-Thani i njegova pratnja su doputovali u Opatiju s deset luksuznih vozila i parkirali ispred hotela Milenij.



RIJEKA/OPATIJA Bivši katarski emir Hamad bin Khalifa Al-Thani u pratnji supruge Mozah bint Nasser al-Missned svoj je dvodnevni boravak u Hrvatskoj zaključio posjetom Rijeci i Opatiji.



Nakon što se dan ranije u Šibeniku sastao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, član vladajuće kraljevske obitelji Al-Thani se, sa suprugom i pratećom svitom nakon što su sletjeli na krčki aerodrom, uputio prema Islamskome centru u Rijeci.


Ugledne goste su u Islamskome centru dočekali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić, zamjenik gradonačelnika Miroslav Maćešić, te zamjenik župana PGŽ-a Petar Mamula.




Nakon vjerskog obreda, šeik Hamad bin Khalifa Al-Thani i njegova pratnja su doputovali u Opatiju s deset luksuznih vozila i parkirali ispred hotela Milenij.


Katarskog šeika i njegovu drugu suprugu u Opatiji je dočekao opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, te su zajedno prošetali dijelom lungomara.


Ručak za ugledne goste priređen je u restoranu hotela Milenij.


Kako saznajemo, katarski šeik je oduševljen Kvarnerom kojega je posjetio na preporuku Ureda hrvatske predsjednice, te zahvaljujući dosadašnjim iznimno dobrim odnosima između Veleposlanstva Katara i Opatije koju je veleposlanica ove zemlje imala priliku dobro upoznati tijekom dva dosadašnja gostovanja na Invest Forumu.


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić je šetnju u društvu bivšeg katarskog emira, te zajednički ručak iskoristio kako bi promovirao značaj Opatije u turizmu Hrvatske, ali i dogovarajući moguća ulaganja, predstavljajući investicijske projekte…