Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
26. veljače 2020.
Ana Komparić Devčić

Odbjegla riječka SDP-ovka prešla je, pogađate, Milanu Bandiću: 'Želim vjerovati da je on nevin'

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 15. prosinac 2018. u 7:11 2018-12-15T07:11:27+01:00

Vjerovala sam i u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice, kaže prva riječka SDP-ova disidentica, nekad bliska suradnica Zorana Milanovića, ali i riječkog gradonačelnika, za čiji grad sada kaže da »zadnjih godina vidno zaostaje« za Zagrebom

RIJEKA SDP je ostao bez još jednog mandata u Saboru – riječka zastupnica Ana Komparić Devčić poslala je jučer svojoj matičnoj organizaciji u Rijeci ispisnicu, s pratećim pismom u kojem kaže da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.

Tako se Komparić Devčić pridružila Milanki Opačić, Mariju Habeku, Bojanu Glavaševiću, Zdravku Ronku i drugima koji su napustili stranku zadnjih mjeseci, a njezin čin iznenađenje je samo u kontekstu činjenice da dolazi iz crvene baze SDP-a, Rijeke. To je prva riječka SDP-ovka koja je odlučila napustiti stranku, a osma u Saboru. Naime, SDP je 2016. godine imao 38 mandata, a sad ima osam manje.

Kako nam je sinoć potvrdila, svoj rad u Saboru nastavit će u klubu zastupnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, gdje postaje 12. član tog kluba. Time Bandić i iz bolesničke postelje nastavlja širenje svog kluba zastupnika, jednako kao što je i gradski proračun u Zagrebu uspješno izglasao. Svakako, bilo je jasno da je Komparić Devčić na izlaznim vratima već neko vrijeme.

– Radom u Saboru, iskustva u upravljanju najrazvijeni gradom u Hrvatskoj želim iskoristiti i u iniciranju razvoja grada u kojem sam rođena, u Rijeci, a koji zadnjih godina vidno za tim zaostaje, rekla nam je Komparić Devčić.

Na pitanje zašto se odlučila za klub Bandića kojeg prate brojne afere i jučer dopunjena optužnica Uskoka, ona kaže:

– Želim vjerovati u nevinost Milana Bandića, kao što sam vjerovala u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice, kao i Vladimira Benca u aferi poslovni prostori, kazala je za naš list.

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.