Miljenku Krstičeviću prekipjelo zbog HT-a

Očajni Kastavac već 18 godina pokušava izmjestiti stup HT-a

Andrej Petrak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

Sve te godine, zbog kabela koji prolazi iznad njegove okućnice Krstičević ne može iskipati ni drva za ogrjev, a sad mu je konačno prekipjelo jer mu u petak treba stići građevinski materijal za dogradnju kuće, za što je građevinsku dozvolu čekao 24 godine



KASTAV  Kastavac Miljenko Krstičević već 18 godina pokušava izmaknuti telefonski stup, s kojeg kabel prolazi djelomično iznad njegove okućnice u Rudnom do sljedećeg stupa na koji je spojena susjedova kuća. 


Objašnjava da mu zbog spomenutog kabela sve te godine kamion ne može iskipati drva za ogrjev, a sad mu je konačno prekipjelo, jer mu u petak treba stići građevinski materijal za dogradnju kuće, za što je građevinsku dozvolu čekao pune 24 godine.


– Kad mi u petak stigne materijal za kuću, kranska dizalica prekinut će kabel pa da vidim tko će ga ponovo spojiti kad susjed ostane bez fiksne linije. Unaprijed se ograđujem da ne snosim nikakvu odgovornost za novonastalu situaciju, rekao je Krstičević.




Već godinama u dopisima, najprije s HPT-om pa s današnjim HT-om, pokušava isposlovati premještanje stupa i telefonskog kabela, a zbog narušenih susjedskih odnosa bio je prisiljen pokrenuti i sudski spor za ometanje posjeda, koji je kasnije, napominje, na nagovor odvjetnika prekinuo, kako bi moglo doći do dogovora. No, sve je bilo bez uspjeha. On je HT-u predložio rješenje, kojim bi nasuprot starom stupu, na drugoj strani pristupne ceste bio postavljen novi stup, čime telefonski kabel više ne bi ometao njegov posjed.


– Punih 18 godina ne mogu sebi iskipati pijesak, drva ili sutra materijal za kuću s kranskom dizalicom, što je nedopustivo od strane HT-a, koji je vlasnik spornog kabela. Cijelu godinu dana HT se pravi nesposoban da makne taj kabel na novi stup, jer navodno susjed ne dopušta da se u njegovu među postavi stup koji rješava problem. Ne pristaje ni da se situacija riješi podzemno, što je još krajem prošle godine htio učiniti HT-ov kooperant, dodaje Krstičević.


Navodi da je cijeli problem nastao još 1997. godine kad je osoba, koja se, napominje naš sugovornik, predstavljala kao HPT-ov kooperant u vrijeme dok je Krstičević bio na poslu, bez da ga je obavijestila, provukla kabel preko njegove okućnice. Bilo je to, kaže, »privremeno rješenje«, koje se održalo već 18 godina.