Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Za povoljnije cijene nabave

Obrtnici PGŽ-a: Trgovački lanci nelojalna su konkurencija ugostiteljima, tražimo da im se zabrani kuhanje hrane

Ilustracija / Foto S. DRECHSLER
Ilustracija / Foto S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2015. u 15:59 2015-09-23T15:59:00+02:00

- Zahtijevamo da im se zabrani termička obrada hrane, ili da im se skrati radno vrijeme, kako bi turisti barem večerali u ugostiteljskim objektima, rekao je Kratohvil, upozorivši i na prečeste i prerigorozne inspekcijske nadzore ugostiteljskih objekata - rekao je predsjednik Obrtničke komore PGŽ Dalibor Kratohvil

RIJEKA – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u pregovorima je s brojnim dobavljačima i velikim partnerima s ciljem da se projekt Zajednička nabava proširi na svih osam tisuća obrtnika koliko ih je okupljeno u komori, kako bi osigurao povoljnije cijene nabave za članove komore, rekao je predsjednik Obrtničke komore PGŽ Dalibor Kratohvil, najavivši kako se potpisi prvih ugovora s dobavljačima očekuju već tijekom idućeg mjeseca.

– Radi se o projektu kojeg je pokrenula središnjica Obrtničke komore, prvenstveno s velikim partnerima i dobavljačima, poput Ine, HT-a i drugih, a važno je istaknuti da će on zaživjeti na području cijele Primorsko-goranske županije, od Gorskog kotara do otoka, čime će našim članovima biti olakšano poslovanje. Nadamo se da ćemo uskoro potpisati i sporazum s obrtničkom komorom Istarske županije, koja također broji osam tisuća članova, rekao je Kratohvil.

Najavio je i čitav niz aktivnosti početkom iduće godine usmjerenih ka popularizaciji obrtničkih zanimanja među učenicima završnih razreda osnovnih škola, zbog problema kroničnog nedostatka obrtničkih zanimanja, poput kuhara, konobara ili stolara.

– Obići ćemo učenike sedmih i osmih razreda u njihovim školama, kako bi im predstavili mogućnosti upisa u obrtnička zanimanja, a još više njihovim roditeljima, te ćemo organizirati i završnu manifestaciju pod nazivom Dan obrtništva i poduzetništva na riječkom Korzu.

Kratohvil se osvrnuo i na rezultate turističke sezone, ocijenivši je dobrom, ali samo za one ugostitelje koji pružaju jednostavnije usluge, dok su restorani s kvalitetnijom i skupljom ponudom ostvarili slabije rezultate.

– Turista je bilo više, ali sve je manje onih veće platežne moći. Poseban su problem trgovački lanci, koji kao nelojalna konkurencija u svojim objektima nude kuhanu hranu. Zahtijevamo da im se zabrani termička obrada hrane, ili da im se skrati radno vrijeme, kako bi turisti barem večerali u ugostiteljskim objektima, rekao je Kratohvil, upozorivši i na prečeste i prerigorozne inspekcijske nadzore ugostiteljskih objekata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija