Građani pomažu

Obitelj Šljivo dobila dva metra drva i paket odjeće za sina

Sanja Gašpert

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Slavko Zatković iz Velih Muna dovezao je drva uz želju da im mračni dom, već dvije i pol godine bez struje, barem neko vrijeme bude topao 



 Obitelj Šljivo iz Grada Grobnika, o čijoj je tužnoj životnoj priči pisao naš list, jučer je dobila oko dva metra drva od Slavka Zatkovića iz Velih Muna, uz želje da im njihov mračni dom, koji je već dvije i pol godine bez struje, barem neko vrijeme bude topao. 


   – Ne znam što bih rekla, vidi se da još uvijek ima dobrih i plemenitih ljudi. Gospodin nas je nazvao, pitao gdje da doveze drva, dovezao ih i spremio u naše dvorište. Drva nam puno znače, ne samo zbog grijanja, nego i zbog kuhanja, pranja rublja, osobne higijene, ma za sve. Hvala puno, hvala svima koji pomažu, hvala i onima koji samo nazovu da razgovaraju, da nam uliju nadu da će i za nas doći bolji i sretniji dani, kaže Ljiljana Šljivo. 


   Tijekom jučerašnjeg dana mnogi su nazivali ovu tročlanu obitelj i zanimali se kako im mogu pomoći, a najviše upita bilo je vezano upravo uz njihovog petnaestogodišnjeg sina. Tako je jučer stigla i donacija odjeće za njega, a paket odjeće sakupile su i učiteljice njegove škole. 




   – Bilo je dosta poziva oko dogovora što nam najviše treba, kada se može doći u posjet i slično. Obećane su donacije u hrani, ali i novcu. Ovom bih prilikom istaknula kako mi s novcem koji dobijemo nećemo raspolagati, nego će ta financijska sredstva, preko ovlaštene osobe biti upotrijebljena na podmirenje dugova, posebice duga za struju. Naime, počeli su se, nažalost, javljati razni komentari, pa i oni zlobni, kako ćemo mi taj novac iskoristiti. Također, neka svi znaju da novac ne dolazi nama, jer postoji bojazan da netko moga supruga ne posjeti dok mene nema, misleći kako će se okoristiti našom nesretnom sudbinom. Bojim se da ne postanemo metom razbojnika, ističe gospođa Šljivo. Ujedno podsjeća kako je spremna gdje god to treba dokazati i pokazati suprugovu zdravstvenu dokumentaciju, jer je, nažalost, i oko toga bilo sumnjivih i zlobnih komentara. 


   – Ne dao Bog nikome ovo što se nama događa. U ovoj teškoj situaciji u kojoj smo se našli još moramo drugima dokazivati da je tome uistinu tako. Žalosno je to, ali što možemo. Ipak, naša je priča pokazala kako ljudi nisu zaboravili na humanost i pomaganje i mi se nadamo kako će se barem dio obećanja koja smo dobili i ostvariti, kaže Ljiljana Šljivo. 


   Dodaje kako ona putem Udruge za zaštitu žena ide na tečaj informatike, a to ističe iz razloga jer je i oko toga bilo negativnih komentara. 


   – Udruga mi je pružila mogućnost da besplatno završim tečaj, pa sam odlučila pokušati, zašto ne, može mi dobro doći.