Odluka upućena Vijeću

Obersnel prihvatio imenovanje Frljića za intendanta HNK

Hina

Predsjednik Kazališnog vijeća Elvio Baccarini je, obrazlažući odluku vijeća o izboru Frljića, kazao da su i njegov i program drugog kandidata za funkciju intendanta, Edvina Liverića, vrlo kvalitetni i iznimno obrađeni, ističući da nije bilo lako donijeti odluku



RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjem je kolegiju prihvatio prijedlog Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke da se za novoga intendanta imenuje Oliver Frljić te će se ova odluka uputiti Gradskom vijeću na usvajanje.


Predsjednik Kazališnog vijeća Elvio Baccarini je, obrazlažući odluku vijeća o izboru Frljića, kazao da su i njegov i program drugog kandidata za funkciju intendanta, Edvina Liverića, vrlo kvalitetni i iznimno obrađeni, ističući da nije bilo lako donijeti odluku. No, kako je kazao, vijeće je nakon duljeg vijećanja jednoglasno odlučilo da je Frljićev program kvalitetniji.


Baccarini je naveo da je jedan od elemenata koji je prevagnuo u donošenju odluke bio Frljićev koncept inovativnosti u riječkome HNK.




Nacionalnim kazalištima danas trebaju nova viđenja, rekao je Baccarini i dodao da Frljić pruža jamstva da to može i provesti.


Baccarini je iz Frljićeva programa, koji je napisao zajedno s dramaturgom Marinom Blaževićem, izdvojio namjeru usmjeravanja prema europskim fondovima, sudjelovanja u projektu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine, davanja orkestru HNK šire mogućnosti djelovanja, interaktivnih programa putem radionica i predavanja.


Obersnel je kazao da je pročitao oba programa te ocijenio da su oba impresivna. Istaknuo je da podržava u potpunosti odluku Kazališnog vijeća.


Kazao je da očekuje da ovaj prijedlog na gradskom vijeću izazove reakcije. No, kako je rekao, ovo je treći intendant koji se izabire u njegovu gradonačelničkom mandatu i svaki izbor je izazivao suprotstavljena mišljenja. Do sad nismo pogriješili pa se nadam da nećemo ni sad, naveo je gradonačelnik.