Riječki gradonačelnik o pobjedi HDZ-a na mjesnim izborima

Obersnel: Rezultati izbora su bili očekivani, no vrlo loša izlaznost nam je svima upozorenje

Alenka Juričić Bukarica

"Po meni je u cijeloj toj priči najlošije to što je izlaznost bila vrlo loša, svega nekih 9 posto", rekao je Obersnel



Riječki gradonačelnik je i danas, nakon prospavane noći, ponovno novinarima prokomentirao jučerašnje izbore za mjesne odbore grada Rijeke. 


– Rekao bih da su rezultati bili očekivani i ne vidim da bilo tko ima razloga za euforiju. Po meni je u cijeloj toj priči najlošije to što je izlaznost bila vrlo loša, svega nekih 9 posto. To je upozorenje i nama, koji se bavimo javnim poslom, ali i svima ostalima koji se bave javnim poslom uključujući naravno i medije. To kažem zato što MO-ima treba dati veću pažnju i značaj, više pratiti njihove aktivnosti te na taj način motivirati građane da prepoznaju njihovu važnost, rekao je Obersnel navodeći kako će sva 34 MO-a biti normalno konstituirana, po njegovoj procjeni je sigurno da će u 19 MO-a većinu imati SDP s koalicijskim partnerima, za oko pet njih će biti potrebni malo duži pregovori oko konstituiranja, a u ostaku će većinu imati HDZ.


Podsjetimo, na izborima za mjesne odbore u Gradu Rijeci HDZ je osvojio 65 mandata od 176, SDP i koalicija 64, HNS-ova koalicija 18, PGS-ova koalicija 17, a HSU samostalno 8.


Povijesni rezultat mjesnih izbora u Rijeci: HDZ osvojio jednog vijećnika više nego SDP!