Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
21. siječnja 2020.
Potpisani ugovori

OBNOVA VOZNOG PARKA Autotrolej do kraja 2019. dobiva 22 nova autobusa

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2019. u 18:42 2019-03-26T18:42:42+01:00

RIJEKA Vozni park Autotroleja do kraja ove godine bit će bogatiji za 22 nova autobusa, vrijedna 48,5 milijuna kuna, za čiju nabavku su  potpisani ugovori između Grada Rijeke i Autotroleja te tvrtki Autobus d.o.o. i Auto Hrvatska kao dobavljača, odnosno zastupnika proizvođača MAN i Iveco.
Ugovore su potpisali gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor Autotroleja Alberto Kontuš te direktori Auto Hrvatske i Autobus d.o.o., Mario Fabek i Robert Vrhovski. Prema potpisanim ugovorima, dobavljači će u četvrtom kvartalu ove godine Autotroleju isporučiti četiri zglobna, niskopodna autobusa, devet solo gradsko-prigradskih autobusa, te devet solo prigradskih autobusa, sve pogonjene dizel agregatima. Za njihovu je nabavu, u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, osigurano čak 98 posto bespovratnih sredstava, odnosno 38 milijuna kuna u sklopu projekta »No regret« iz Kohezijskog fonda EU, uz 9,7 milijuna kuna iz proračuna Republike Hrvatske, dok će Autotrolej financirati preostalih nešto više od 710 tisuća kuna.

– Izuzetno mi je drago da potpisujemo ove ugovore te da nema samo vijesti o kvarovima autobusa Autotroleja i izmišljenim aferama, nego i o nabavci novih autobusa koja svjedoči našim nastojanjima da osuvremenimo i pomladimo vozni park, u kontekstu pružanja što bolje usluge javnog prijevoza građanima, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Obersnel, dodavši kako se Autotrolej nedavno prijavio i na natječaj u okviru integriranih teritorijalnih ulaganja, odnosno Urbane aglomeracije Rijeka, za sredstva EU-a za nabavku još 32 nova autobusa, vrijednih ukupno 63,7 milijuna kuna, čija se isporuka očekuje tijekom 2020. godine, uz sufinanciranje od 85 posto. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.