Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Konstituirajuća sjednica

OBERSNEL NA MUKAMA Svi su protiv SDP-a, Gradsko vijeće preuzeo Tihomir Čordašev (AM)

OBERSNEL NA MUKAMA Svi su protiv SDP-a, Gradsko vijeće preuzeo Tihomir Čordašev (AM)
OBERSNEL NA MUKAMA Svi su protiv SDP-a, Gradsko vijeće preuzeo Tihomir Čordašev (AM)
Autor: ,
Objavljeno: 20. lipanj 2017. u 11:57 2017-06-20T11:57:36+02:00

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika Vijeća izabran je Tihomir Čordašev iz Akcije mladih. Izabran je glasovima 21 ruke i to - pet vijećnika koalicije Akcije mladih, Živog zida i Snage, sedam HDZ-ovih, tri s nezavisne liste Hrvoja Burića, te s po dva glasa vijećnika Liste za Rijeku, Mosta i HNS-a

Vojko Obersnel se nalazi pred dosad najvećim izazovom u političkoj karijeri; Rijekom će morati vladati u kohabitaciji s većinom u Gradskom vijeću koja se ujedinila protiv - njega.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika Vijeća izabran je Tihomir Čordašev iz Akcije mladih. Izabran je glasovima 21 ruke i to - pet vijećnika koalicije Akcije mladih, Živog zida i Snage, sedam HDZ-ovih, tri s nezavisne liste Hrvoja Burića, te s po dva glasa vijećnika Liste za Rijeku, Mosta i HNS-a. Suzdržano je bilo petnaest vijećnika SDP-ove koalicije.

Prethodno je s istim omjerom glasova odbijen prijedlog da se za predsjednika imenuje Oskar Skerbec. Za njega je bilo 15 SDP-ovih vijećnika, dok je većina od 21 bila - protiv.

Na sjednici se danas pojavilo 36 vijećnika, a nije stigla jedino Morana Jokić s liste Hrvoje Burića.

Za potpredsjednike Vijeća izabrani su, pak, Skerbec i Kristjan Staničić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.