Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
28. siječnja 2020.
Prodana samo dva manja objekta

Nitko neće nekretnine Elektomaterijala

U Elektromaterijalu su trenutno zaposlena 34 radnika / Foto V. KARUZA
U Elektromaterijalu su trenutno zaposlena 34 radnika / Foto V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 11. prosinac 2012. u 15:54 2012-12-11T15:54:00+01:00

Prodaja nekih objekata objavljena je i po osam puta, a stečajna upraviteljica navodi da je zanimanje na tržištu nekretnina slabo te da zainteresirani kupci, kada se i pojave, čekaju daljnje smanjenje cijena

RIJEKA – Ni jedan od većih objekata riječkog Elektomaterijala d.d. za trgovinu i usluge u stečaju još nije prodan, a ta tvrtka zatvorila je sve prodajne prostore, osim prodajnog centra na Martinkovcu u Rijeci.

Po riječima stečajne upraviteljice Blaženke Prpić, do sada je prodan po jedan manji objekt u Zadru i u Vinkovačkom Novom Selu.

Prodaja nekih objekata objavljena je i po osam puta, a stečajna upraviteljica navodi da je zanimanje na tržištu nekretnina slabo te da zainteresirani kupci, kada se i pojave, čekaju daljnje smanjenje cijena.

Navela je da su prodavaonice Elektromaterijala zatvorene jer nisu mogle podmirivati troškove prostora i stvarale bi gubitke te da se očekuje da će prodajni centar na Marinkovcu uspjeti pokriti troškove i da se za sada neće zatvarati.

U Elektromaterijalu sada radi 34-vero ljudi, a radnicima, odnosno vjerovnicima prvog isplatnog reda, do sada je isplaćeno oko 10 milijuna kuna od ukupno više od 15 milijuna kuna tražbina.

Stečajna upraviteljica još je kazala da će poslovanje u ovoj godini biti bez gubitaka, da će se uspjeti 'pokriti' s ostvarenim prihodima te da stečajni plan nije izrađen jer nema uvjeta za to.

Stečaj Elektromaterijala otvoren je u veljači prošle godine. Priznate su tražbine od oko 178 milijuna kuna, a na približno isti iznos procijenjena je i vrijednost imovine te tvrtke.Najveći vjerovnici su multinacionalna kompanija ABB, banke, Elektrolux, Gorenje, Ministarstvo financija i radnici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze